NRK Meny
Normal

Politiet vil fremskynde konserten

Situasjonen rundt Operaen har vært kaotisk i hele dag. Politiet sier at det bli konsert med tenåringsidolet, men de jobber fortsatt for å fremskynde den.

Brannvesenet redder jente

Brannvesenet måtte inn og redde ei jente som satt fast.

Foto: Erik Engen / NRK

Politiet holdt pressekonferanse kl 18.15, og advarte igjen folk mot å dra ned til kaostilstandene rundt Operaen. Samtidig bekreftet de at konserten ville finne sted.

Konserten skulle egentlig ha startet klokka 21.20, men politiet sier at de vil ha Bieber på scenen så raskt som mulig.

– Vi har fortløpende vurdert å avlyse konserten, og det avgjørende har vært hensynet for liv og helse. Det er nå klart at det blir konsert, men at den vil bli framskyndet. Jo tidligere, jo bedre, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til NTB.

– Burde vært et annet sted

Tusenvis av tenåringer – de fleste av dem jenter – beleiret hovedstaden fra onsdag formiddag i påvente av gratiskonserten som det canadiske tenåringsidolet skal holde onsdag kveld.

Kåre Stølen i Politiet er kritisk til hvordan plateselskapet Universal har forberedt seg til kveldens konsert.

– Konserten burde vært holdt et annet sted enn Operataket, som har klare plassbegrensninger. Å ha slike hemmelige konserter er ingen god ide når det vekker så stor interesse, så her kunne ting ha vært gjort annerledes i forkant, sa han på Dagsnytt 18 i kveld.

Mobilnettet nede

Klokka 16.30 gikk det i området Sjursøya, Oslo S, operaen og Havnelageret 10 ganger mer trafikk på mobilnettet enn en vanlig ettermiddag slik de har vært de siste 14 dagene.

Telenor Mobil opererer med at det er 25.000 mennesker ekstra i området på grunn av konserten.

– En så plutselig ansamling av så mange mennesker som skal oppdatere facebook, streame, tekste, foreldre som vil ringe inn til ungene sine gjør at alle basestasjonene går stapp fulle. Det er ikke mulig å avvikle mer trafikk, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Mobil.

Han forklarer at hvis Telenor hadde visst dette to måneder på forhånd kunne de vurdert å bygge ut trådløse nett som kunne avlastet trafikken på mobilnettet.

Avlyst pressekonferanse

Hysteriet er så stort at en pressekonferanse som skulle holdes for norske journalister onsdag ettermiddag ble avlyst på grunn av sikkerheten. Fansen hadde fått nyss om hvor pressekonferansen skulle finne sted og møte opp i hopetall, melder VG.

Helt siden 18-åringen landet på Gardermoen tirsdag ettermiddag har ryktene om en gratiskonsert florert, men plateselskapet Universal Music bekreftet ikke dette før i 16-tiden på sin Facebook-side, og skrev da at konserten starter kl. 21.20.

På Twitter skriver popstjernen selv at han vil framføre seks sanger på scenen ved Operaen, fire gamle og to nye.

Justin Bieber fans

Tusenvis av Bieber-fans befinner seg innenfor og utenfor gjerdet.

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix

Fullt på operataket

Både politiet og sikkerhetsfolk har tatt oppstilling ved Operaen i Bjørvika, der tenåringene er geleidet inn på Operataket.

– Jeg vil anslå at det nå befinner seg mellom 6.000 og 7.000 personer på taket. Vi vurderte en periode å få alle vekk for deretter å bare slippe inn de som hadde billett, men ser at det er både urettferdig og vanskelig å administrere, sier sikkerhetsansvarlig Kato Stokkan i Pro-Sec til NTB.

Stokkan forteller at det var en god del fans på plass allerede da sikkerhetsfolkene kom til stedet ved 10-tiden onsdag morgen.

– Vi hadde en periode hvor rundt 15 jenter svimte av på kort tid, men har nå fått inn en del vann slik at det nå går bra, sier Stokkan.

Kaotisk på Operaen

Situasjonen er kaotisk. Det er et stort oppbud av sikkerhetsvakter og politifolk og mannskaper fra Røde Kors er på plass. Også ambulanser er til stede.
Det er stor trengsel foran inngangen og skal også ha vært tendenser til knuffing blant de frammøtte.

Ifølge VG måtte en jente skjæres løs fra gelenderet på gangbrua som fører til operaen etter at hun satte fast foten.

Også Justin Bieber selv er imidlertid bekymret over sikkerheten for fansen, og ber dem om å høre på politiet hvis konserten skal kunne gjennomføres.

Ifølge Kato Stokkan er det langt mer rolig inne på selve operataket. Tilløpet til kaos og hysteri skjer utenfor området hvor fansen presser på for å komme inn på Operataket.

Brannvesenet redder jente

Brannvesenet måtte inn og redde ei jente som satt fast.

Foto: Erik Engen / NRK

Kulturstrøm

  • Detektivbyrået runder en million

    Med den ferske boken «Jakten på slottets hemmelighet» har «Detektivbyrå nr. 2"-bøkene til Jørn Lier Horst nådd et opplag på én million bøker, melder Gyldendal. Det er så langt blitt 17 bøker om smartingene Tiril og Oliver og den snarrådige hunden Åtto som bor og løser mysterier i kystbyen Elvestad. Forfatteren, kjent for mange for sine krimbøker – som retter seg mot en helt annen målgruppe, lanserte barnebokserien i 2013 (NTB).

    Jørn Lier Horst
    Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
  • Personleg musikkvideo frå Aguilera

    Christina Aguilera slapp musikkvideoen til låta «Fall in love» saman med Demi Lovato i går. Videoen viser Aguilera og Lovato som små barn før dei blir tatt til fange av maskerte menn. I førre veke publiserte Christina denne tweeten som viser bilde av artistane som barnestjerner for Disney.