Nedlastingsrekord for «en feit, en lang og en gammel mann»

NRK P3s flaggskip, «Radioresepsjonen», satte ny rekord i antall nedlastede podkaster forrige uke. Trolig er det en ny norsk rekord vi snakker om.

Radioresepsjonen

Radioresepsjonen, fotografert i anledning den populære valgvaken de hadde tidligere i høst.

Foto: NRK

 Bård Tufte Johansen i Radioresepsjonen

Kjendisene står i kø når Radioresepsjonen trenger hjelp. Bård Tufte Johansen var vikar da Steinar var syk tidligere i høst. Tidligere har også Ane Dahl Torp, Bjørn Eidsvåg og Harald Eia stilt opp.

Foto: NRK

Hele 230 300 lastet ned «Radioresepsjonen»s podkast i uken fra 30. november til 6. desember. Dette overgår den forrige rekorduken, som var under Radioresepsjonens valgvake i september med 207 000 nedlastninger.

Med andre ord en økning på nesten 30 000, og over 50 000 mer enn normalt.

Ingen andre NRK-program er i nærheten av disse tallene. Og trolig ingen andre programmer, for den del.

Norgesrekord?

Radioresepsjonen - Tore og Steinar Sagen sammen med Bjarte Tjøstheim.

Radioresepsjonen da de fikk prisen for årets radioprogram

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Ingen fører statistikk over norske programmer som lastes ned, men på Itunes ligger «Radioresepsjonen» på topp og har gjort det lenge. Derfor tar vi nok ikke hardt i når vi utroper «Radioresepsjonen» til norges mest populære podkast.

Skulle dette vise seg å være feil, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet nedenfor.

I NRK er det langt ned til andreplass på lista. P2s «Verdt å vite» ligger på innehar den, men ligger over 200 000 nedlastinger fra førsteplassen med sine 24 243 ukentlige nedlasta filer.

– Norges mest sympatiske

Radioresepsjonens valgfjes

Radioresepsjonens valgfjes fra valgvaken tidligere i høst.

Foto: Radioresepsjonen

– Aldri før har Radioresepsjonen hatt så mange nedlastinger, og dette viser hvilken enorm posisjon programmet har. Vi er veldig stolte, sier redaksjonssjef for «Radioresepsjonen», Vilde Batzer.

Hun har ansvar for dem siden i sommer, men er allerede full av lovord om den lille, men populære redaksjonen.

– De er norges mest sympatiske radioprogramledere. Folk har ofte sterke meninger om radioprogramlederne på P3, både i positiv og negativ forstand, men jeg har aldri hørt om noen som ikke liker Radioresepsjonen sier hun.

Steinar, Tore og Bjarte, eller «en feit, en lang og en gammel mann», som de selv kaller seg, berømmes også for å promotere podkast-tilbudet aktivt.

– De er flinke til å si det på lufta, og lagde NRKs første promo for podkast (reklame red.anm.), noe som la grunnlaget for suksessen, sier Batzer.

Lytterne har også, ved hjelp av programmets blogg , fått mulighet til å si fra når podkasten uteblir eller er forsinket, noe de aktivt gjør.

– Vi får mange reaksjoner hvis podkasten er forsinka, både i bloggen og i andre kanaler, sier Batzer.

Dedikerte og lojale lyttere

Lyttertallene til Radioresepsjonen er også pene. 205 000 unike lyttere er innom hver uke. Daglig er det 130 000 unike lyttere i gjennomsnitt. Altså har de lojale og dedikerte lyttere, ettersom det kun er 75 000 som ikke er innom hver dag.

– Én ting er lyttertall, men podkast er en aktiv handling fra folk som tydligvis har følelsen av å gå glipp av noe hvis de ikke har hørt på dem. Det viser hvor utrolig sterkt «Radioresepsjonen» står blant publikum, sier Batzer.

Den ene av de tre programlederne, Steinar Sagen, er enig.

– Vi har vært størst på podkast siden vi begynte, så vi er vant til følelsen. Tallene viser vel bare at folk vil lagre, eie og oppbevare all bablinga vår. Dette er veldig gøy! sier han.

Kulturstrøm

 • Museum tar bort McDonalds-Jesus

  Kunstverket «McJesus» av den finske skulptøren Jani Leinonen er fjernet fra en utstilling i Haifas kunstmuseum i Israel, etter flere protester, skriver SVT. Skulpturen, som er del av utstillingen «Sacred Goods» forestiller den kjente hurtigmatklovnen Ronald McDonald hengende på et kors. Kunstneren har selv tidligere krevd at skulpturen fjernes fra museet, fordi han ønsker å boikotte Israel. I den samme utstillingen finnes også et verk som forestiller jomfru Maria og Jesus som dukkene Barbie og Ken.

  Kunstverket McJesus i Israelsk utstilling
  Foto: Oded Balilty / AP / Scanpix
 • Datarock gir ut ny låt

  Bergensbandet Datarock slipper i dag sin ny låt «The One». Låten ble spilt for første gang på radio i programmet Stjernepose i går. Men i dag slippes den nye låten, som også får flere remiks-variasjoner. I helgen skal bandet spille på flere konserter, i Bodø fredag og tre konserter i Tromsø lørdag. Datarock gjorde comeback i 2018, med «Face The Brutality», som var deres første offisielle studioalbum siden utgivelsen «Red» i 2009.

  Datarock
 • Klarsignal for nytt vikingmuseum

  Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo er med i den nye regjeringsplattformen. Både forskningsmiljøer og opposisjonen på Stortinget har kritisert regjeringen for å ikke bevilge penger i statsbudsjettet for 2019. Venstrepolitiker Iselin Nybø, som er Forsknings- og høyere utdanningsminister, sier til NRK Nyhetsmorgen at hun er glad for at bevaringen av vikingskipene skal prioriteres. Det er tidligere blitt gjennomført en arkitektkonkurranse for å utvide dagens vikinghus. Det er ikke klart nr det nye bygget skal stå ferdig.

  Vikingskipet på Bygdøy