Hopp til innhold

Nedlastingsrekord for «en feit, en lang og en gammel mann»

NRK P3s flaggskip, «Radioresepsjonen», satte ny rekord i antall nedlastede podkaster forrige uke. Trolig er det en ny norsk rekord vi snakker om.

Radioresepsjonen

Radioresepsjonen, fotografert i anledning den populære valgvaken de hadde tidligere i høst.

Foto: NRK

 Bård Tufte Johansen i Radioresepsjonen

Kjendisene står i kø når Radioresepsjonen trenger hjelp. Bård Tufte Johansen var vikar da Steinar var syk tidligere i høst. Tidligere har også Ane Dahl Torp, Bjørn Eidsvåg og Harald Eia stilt opp.

Foto: NRK

Hele 230 300 lastet ned «Radioresepsjonen»s podkast i uken fra 30. november til 6. desember. Dette overgår den forrige rekorduken, som var under Radioresepsjonens valgvake i september med 207 000 nedlastninger.

Med andre ord en økning på nesten 30 000, og over 50 000 mer enn normalt.

Ingen andre NRK-program er i nærheten av disse tallene. Og trolig ingen andre programmer, for den del.

Norgesrekord?

Radioresepsjonen - Tore og Steinar Sagen sammen med Bjarte Tjøstheim.

Radioresepsjonen da de fikk prisen for årets radioprogram

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Ingen fører statistikk over norske programmer som lastes ned, men på Itunes ligger «Radioresepsjonen» på topp og har gjort det lenge. Derfor tar vi nok ikke hardt i når vi utroper «Radioresepsjonen» til norges mest populære podkast.

Skulle dette vise seg å være feil, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet nedenfor.

I NRK er det langt ned til andreplass på lista. P2s «Verdt å vite» ligger på innehar den, men ligger over 200 000 nedlastinger fra førsteplassen med sine 24 243 ukentlige nedlasta filer.

– Norges mest sympatiske

Radioresepsjonens valgfjes

Radioresepsjonens valgfjes fra valgvaken tidligere i høst.

Foto: Radioresepsjonen

– Aldri før har Radioresepsjonen hatt så mange nedlastinger, og dette viser hvilken enorm posisjon programmet har. Vi er veldig stolte, sier redaksjonssjef for «Radioresepsjonen», Vilde Batzer.

Hun har ansvar for dem siden i sommer, men er allerede full av lovord om den lille, men populære redaksjonen.

– De er norges mest sympatiske radioprogramledere. Folk har ofte sterke meninger om radioprogramlederne på P3, både i positiv og negativ forstand, men jeg har aldri hørt om noen som ikke liker Radioresepsjonen sier hun.

Steinar, Tore og Bjarte, eller «en feit, en lang og en gammel mann», som de selv kaller seg, berømmes også for å promotere podkast-tilbudet aktivt.

– De er flinke til å si det på lufta, og lagde NRKs første promo for podkast (reklame red.anm.), noe som la grunnlaget for suksessen, sier Batzer.

Lytterne har også, ved hjelp av programmets blogg , fått mulighet til å si fra når podkasten uteblir eller er forsinket, noe de aktivt gjør.

– Vi får mange reaksjoner hvis podkasten er forsinka, både i bloggen og i andre kanaler, sier Batzer.

Dedikerte og lojale lyttere

Lyttertallene til Radioresepsjonen er også pene. 205 000 unike lyttere er innom hver uke. Daglig er det 130 000 unike lyttere i gjennomsnitt. Altså har de lojale og dedikerte lyttere, ettersom det kun er 75 000 som ikke er innom hver dag.

– Én ting er lyttertall, men podkast er en aktiv handling fra folk som tydligvis har følelsen av å gå glipp av noe hvis de ikke har hørt på dem. Det viser hvor utrolig sterkt «Radioresepsjonen» står blant publikum, sier Batzer.

Den ene av de tre programlederne, Steinar Sagen, er enig.

– Vi har vært størst på podkast siden vi begynte, så vi er vant til følelsen. Tallene viser vel bare at folk vil lagre, eie og oppbevare all bablinga vår. Dette er veldig gøy! sier han.

 • SE OGSÅ:

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo