Plumbo får være med i MGP

Plumbo får være med i Melodi Grand Prix i Larvik om to uker. Det besluttet NRKs ledelse etter et møte i morges. – Vi er kjempeglade, sier Plumbo-vokalisten.

Madcon og Plumbo

Plumbo sammen med Madcon under Spellemannprisen lørdag. I dag besluttet NRKs ledelse at bandet fra Vestfold får være med i Melodi Grand Prix.

Foto: NRK

– Plumbo har lagt seg så flate og deres unnskyldning er så troverdig at alle parter er forlikt. Så det får ingen konsekvenser for dem, sier NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen.

NRK har i morges hatt et timeslangt møte sammen med Dinamo, som produserer delfinalene i Melodi Grand Prix.

– Vi følte at dette løste seg litt i går kveld, da man tilga hverandre i den grad det var nødvendig. Et døgn i ro og fred og litt dagslys gjorde at temperamentet falt både her og der, sier Halvorsen.

Alt går altså etter planen, og lørdag 28. januar framfører Plumbo låten «Ola Nordmann» i Arena Larvik.

Saken fortsetter under videoen.

Charlo Halvorsen

VIDEO: NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen forklarer hvorfor Plumbo får være med i Melodi Grand Prix på tross av lørdagens uttalelser.

– Ballen er lagt død

– Vi er kjempeglade. Nå har vi lagt denne ballen død. Vi har lagt alt bak oss. Nå ser vi fremover og gleder oss stort til å være med i MGP, sier Plumbos vokalist Lars Erik Blokkhus til NRK.no.

Plumbo

Plumbos vokalist Lars Erik Blokkhus.

Foto: Kristin

Henning Hoel Eriksen i Piraya Music

Henning Hoel Eriksen driver Plumbos plateselskap Piraya Music.

Foto: Gunnar Andersen / GA foto

– Har det vært en tung helg?

– Ja, jeg må si det. Vi har fått kjenne presset fra media på skikkelig nært hold. Jeg kommer nok til å tenke meg om to ganger neste gang, sier han.

Selv om Plumbo møtte kritikk fra de fleste hold etter å ha kalt Madcon-gutta «mokkamenn» foran publikum i Folketeateret og 1,217 millioner tv-seere, frykter de ikke reaksjoner når de skal spille i Melodi Grand Prix.

– Nei, nå gleder vi oss skikkelig til å få spille låta vår og være med. Nå ser vi fremover, sier Blokkhus.

Madcon har tilgitt Plumbo

Henning Hoel Eriksen driver Plumbos plateselskap Piraya Music, og er glad for NRKs avgjørelse.

– Vi er kjempeglade og lettet. NRK har et ansvar for at det redaksjonelle innholdet ikke er støtende, og det må de ta på alvor. Jeg forstår at de hadde et møte om dette, sier han.

Hvordan har du opplevd de siste dagene?

– Jeg synes det var kjempeflaut at talen ble som den ble, og følte på festen etterpå en forakt hos alle jeg møtte. Men jeg synes bandet har taklet det på en voksen måte, og de skjønte at de tråkket i baret, sier Hoel Eriksen.

– Nå blir det ny singel med musikkvideo. Vi legger nå dette bak oss og jobber hardt med promotering, legger han til.

Madcon la i går ut på sine Facebook-sider en kommentar der de la saken død.

– Saken er avsluttet, og det er ingen feide mellom Plumbo og Madcon, skriver gruppa.

LES OGSÅ:

NRK-ledelsen i møte om Plumbo og MGP

NRK møtte i morges MGP-produksjonsselskapet Dinamo om Plumbo og Melodi Grand Prix. Fra venstre NRKs pressekontakt Silje Marie Lien, Dinamo-direktør Odd Arvid Strømstad, NRKs redaksjonssjef for underholdning og events Claus Wiese, NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen, produsent for MGP i Dinamo Pia Basberg, NRKs Melodi Grand Prix-prosjektleder Stian Malme og produsent i Dinamo for MGP Event Dag Hvaring.

Foto: Ola Nymo Trulsen / NRK

Video Plumbo med Moccamann-kommentar

VIDEO: Se klipp fra lørdagens Spellemann-utdeling da Plumbo fikk prisen for årets hit.

Kulturstrøm

 • Samisk tromme tilbake til Norge

  Danmarks kulturminister har bestemt at eierskapet til en sjelden tromme fra 1691 kan overføres til det samiske museet i Karasjok i Norge.

  Det samiske folket i Norge har lenge krevd at eierskapet skal overføres.

  Nå opplyser den danske kulturministeren Ane Halsobe-Jørgensen at hun har gitt tillatelse til dette, skriver NTB.

  Samisk tromme
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • En halv million så Rådebank i helgen

  Så langt er sesong tre av NRK-serien Rådebank enda mer populær enn sesong to.

  Tredje sesong ble publisert i forrige uke og sendt på TV i helgen. Så langt har sesong tre 160.000 flere seere enn sesong to hadde på samme tidspunkt.

  – Fallhøyden etter sesong 2 var stor, men med disse seertallene og gode anmeldelser føler jeg vi kan puste lettet ut, sier Tom Marius Kittilsen, produsent i Fenomen som lager serien for NRK.

  Det er bare fire episoder av serien som er ute til nå. To til blir sluppet på NRK TV på torsdag. Og de siste to kommer torsdag 3. mars.

  Rådebank sesong 3
  Foto: Max Emanuelson