NRK Meny
Normal

Persbrandt dømt til fengsel

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt er dømt til fem måneders fengsel for kjøp av narkotika.

Mikael Persbrandt

Skuespilleren Mikael Persbrandt er idømt fem måneders fengsel for kjøp av kokain.

Foto: Gero Breloer / Ap

Persbrandt (50) har vært en av 11 tiltalte i en større narkotikarettssak i Stockholm tingrett. Skuespilleren var tiltalt for å kjøpt kokain, men nektet straffskyld.

Den svenske påtalemyndigheten har i retten koblet Persbrandt til kjøp av narkotika. Persbrandt skal i mai 2013 ha kjøpt 12 gram kokain av en annen tiltalt person.

De viktigste bevisene deres stammer fra avlytting av skuespillerens mobiltelefon.

Tirsdag ble han idømt fem måneders fengsel, i tråd med hva aktoratet ba om, melder Expressen.

Avviste anklagene

Persbrandts forsvarer har avvist anklagene og sagt at det ikke finnes bevis på at det har blitt levert narkotika til hans klient.

– Om det viser seg at det er gjort en bestilling, så er det en annen person som har benyttet seg av hans mobil. Mikael kom hjem fra en filminnspilling og hadde fest. Hans mobil ligger alltid framme, og han låner den ofte ut, har advokat Per Liljekvist sagt til Aftonbladet.

Ifølge aktoratet ble en av de tiltalte narkotikaselgerne oppringt 30 ganger på ett døgn fra Persbrandts mobiltelefon.

Tidligere straffet

Persbrandt har også tidligere blitt straffet for brudd på narkotikaloven. I 2011 ble han dømt til å betale 11.000 kroner etter at politiet tok ham på fersken med kokain i blodet på et hotell i Stockholm.

Persbrandt er en av Sveriges største og mest anerkjente skuespillere med bakgrunn fra teater, TV og film. For mange norske TV-seere er han mest kjent som politimann i TV-seriene om Martin Beck, men han har også lang erfaring som teaterskuespiller.