Finhakket løk og hvitløk freses lett sammen med chili. Hvor mye chili du velger å bruke, bestemmer hvor ”rabiat” denne retten blir.
- Jeg tilsetter tomater, -og nå skal jeg banne litt i kirka, sier Lars. Han bruker nemlig kun tomater på boks.
-Italienske plommetomater er nydelige! Jeg synes at de norske tomatene ikke er gode nok på smak, spesielt om vinteren.Nå får jeg vel rogalendingene på nakken som kaster tomater på meg, men det får vel våge seg, sier Lars.
En god saus
- Vi koker tomatene godt sammen med resten slik at vi får en kraftig smak. I siste øyeblikk blander jeg inn finhakket basilikum og persille. Husk at fersk basilikum tåler veldig lite koketid, etter bare et halvt minutts koking risikerer du at smaken forsvinner.
Denne sausen er kjempegod i seg selv, men hvis du vil lage en ekstra liten piff på det hele, så kan du prøve å få tak i middelhavsansjos som du finhakker og blander i.
- Da får du et herlig anstrøk av fiskesmak, helt nydelig, sier Lars.Han anbefaler for øvrig å bruke penne eller fettuchini pasta til sausen.
Kraftig, tykk pasta til en kraftig tykk saus som vi bare heller over. Med reven parmesanost på toppen, er retten klar!