NRK Meny
Normal

Skal det være et lite påskegrøss?

Lyst på et lite gys? Årets påskegave fra Radioteatret er seks korte påskegrøss. Last ned til mobil eller mp3-spiller, eller bare lytt på PC-en din, hvis du foretrekker det!

Grøssere på nett
Foto: Colorbox.com

Skumle historier og mysterier hører påsken til. De fleste av oss benker oss foran TV-skjermen eller radioapparatene for å knekke mordgåter i løpet av påsken, eller leser en god krim.

Frank Kjosås og Lasse Lindtner

Frank Kjosås og Lasse Lindtner under innspillingen av Forsøk Plumbo.

Foto: Hege Fagerheim / NRK

For deg som foretrekker at spenningen utløses litt kjappere, har Radioteatret laget et skikkelig påskekinderegg med hele seks, korte grøssere i. De er på rundt 7 minutter, og kan lastes ned slik at du ikke trenger å se eller høre dem akkurat når de sendes!

De to tidligere rundene med korte grøss fra Radioteatret har vært en stor suksess, og har for lengst rundet 100 000 nedlastinger.

Lytt til grøsserne på PC-en:

Har du ikke lyst eller mulighet til å podkaste grøsserne, trenger du bare en PC med internetttilkobling for å lytte til dem. Da åpner de seg i nett-tv hvis du klikker på lenkene under:

Lytterne har skrevet

Ine Jansen og Kai Remlov

Ine Jansen og Kai Remlov spiller rollene i El Diablo.

Foto: Hege Fagerheim / NRK

Grøsserne er skrevet av våre egne lesere, som tok utfordringen da produsent Else Barratt-Due for tredje gang sist høst inviterte skriveglade til å sende inn egne manus. De seks beste ble valgt ut og bearbeidet av dramaturg, før profesjonelle skuespillere og lyddesignere laget grøsserne ferdig i studio.

Temaene spenner fra den klassiske spøkelseshistorien, til mer realistiske grøss.

Og vi lover deg: Plumbo blir aldri mer det samme etter at du har lyttet til, ja selvsagt, «Forsøk Plumbo». Vi slutter oss til et visst TV-program med et betryggende navn: Ikke prøv dette hjemme!

God påske!