Hopp til innhold

Pablo Escobars sønn: – Mange vil bli som faren min

Som sønn av narkobaronen Pablo Escobar, får Juan Pablo Escobar tusenvis av henvendelser fra ungdom på sosiale medier som har sett TV-serien Narcos og gjerne vil bli som faren hans.

Escobar med sønnen Juan

Juan Pablo Escobar får henvendelser fra unge mennesker som gjerne vil bli som faren hans, narkobaronen Pablo Escobar. Bildet er tatt på feriestedet til familien, Hacienda Napoles.

Foto: Privat

– Jeg får tusenvis av meldinger på sosiale medier fra masse mennesker, unge folk, som skriver: Jeg så nettopp Narcos. Nå vil jeg bli som faren din, sier Juan Pablo Escobar til NRK.

Han forteller at de oppfatter faren hans som en helt. Escobar rister på hodet over dette.

En av grunnene til at han nå har skrevet bok nummer to om faren sin, er at han vil ødelegge glansbildet av faren som han føler er laget.

Boka har fått navnet «Det faren min aldri fortalte».

– Fordi det glorifiseres så veldig i TV-serien, har jeg skrevet et helt kapittel om dette. Han er ikke en person vi burde kopiere. Det er en risiko for at unge mennesker tror at dette er et bra liv, forklarer han.

Escobar

Det å være sønn av Pablo Escobar har ikke gitt Juan Pablo Escobar en trygg oppvekst. Bildet er tatt i Medellin, hjembyen til Escobar i Colombia.

Foto: Privat

Narcos-effekten

Escobar får henvendelser fra unge som ser opp til faren hans. Han kaller det «Narcos»-effekten.

En del av TV-serien er bygget rundt Pablo Escobars liv. Pablo Escobar var en colombiansk narkobaron og leder av Medellín-kartellet. Det var kokainsmuglingen fra Colombia til USA som gjorde Escobar til en av verdens rikeste menn. Trolig tjente Medellín-kartellet 40 milliarder dollar i sin storhetstid.

Juan Pablo Escobar fulgte ikke i sin fars fotspor, og han er sjokkert over henvendelsene han får fra unge mennesker over hele verden som vil bli som faren hans.

– Jeg var jo der, jeg så ikke historien min på TV. De erfaringene jeg gjorde førte til at jeg ikke valgte å gå i hans fotspor, forteller Escobar.

Idag er han arkitekt og bor med familien sin i Argentina. Og han vet ikke om han noen gang kommer til å tørre å flytte tilbake til Colombia.

Escaobar

Idag er Juan Pablo Escobar arkitekt og bor med familien i Argentina.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

Svømte i penger

– Vi hadde millioner av dollar, men var redd vi ville dø. Derfor var vi redde for å gå ut og kjøpe et brød. Vi hadde ikke friheten, sier han.

Han har oppsøkt farens fiender. Og studert farens historie. I den nye boken har han fått farens fiender til å fortelle hva de synes om ham.

Det var en risikabel reise, for han visste ikke hvordan han ville bli mottatt. Men han opplevde at flere av dem som ble rammet av farens vold, hadde tilgitt ham.

Han oppdaget også at livet til faren handlet mye om korrupsjon. Folk som burde ha stoppet ham, endte med å samarbeide med ham. Takket være korrupsjonen, kunne han holde på som han gjorde.

– Han var en snill far og lærte meg verdier, men han praktiserte ikke disse verdiene utenfor hjemmet, sier han.

– Jeg føler jeg må si fra til unge mennesker som tror dette livet er gullkantet, avslutter han.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters