NRK Meny
Normal

På havets bunn

Er det mulig å arrangere en konsert 303 meter under vann? Når verdensstjernen Katie Melua sier ja, starter jobben med å tilrettelegge en nærmest umulig konsertutfordring.

Katie Melua
Foto: DANIEL MAURER / AP

Vi følger plattformsjefen på Troll A og den eventyrlystne britiske artisten gjennom forberedelser og treningsprogram som helikoptervelt under vann og livbåtdropp fra stor høyde. Bli med Katie underveis mot "The Closest Thing To Crazy".

Katie Melua fikk overlevelseskurs før hun fikk lov å spille sin rekord-konsert på Troll A
Foto: FREDRIK ARFF / AP

I hardtrening

Tidligere i år lot Katie Melua seg senke ned 303 meter under vann, på Troll A-plattformen i Nordjøen. I kveld får vi ta del i hennes opplevelser. Det hele kom i stand fordi plattformsjefen Jan Hauge, som selv er musiker, har drømt om å få til en konsert på havbunnen.

For å komme seg ut i Nordsjøen må Katie Melua gjennom en legesjekk. Hun skal i et treningsprogram, under vann, komme seg ut av et veltet helikopter. Hun skal kle seg i overlevelsesdrakt før hun sammen med de andre arbeiderne fraktes ut over havet av en Sea King.

Ned i dypet

Hun skal deretter 300 skremmende meter ned, i en raklende kjetting-heis. Hun skal kjenne suget over dypet og høydene, hun skal rystes av de enorme dimensjonene, hun skal kanskje kjenne høststormene i Nordsjøen og se flygelet sitt bli senket ned i gassledningsskaftet.

Vi seere skal følge henne fra land og ned. Vi skal oppleve hennes nervøsitet over å dra ned i dypet, vi skal oppleve de vanvittige dimensjonene under havet. Vi skal gjennom simuleringer følge kamera i vannet ned til bunnen av havet, gå gjennom veggen og inn i ”varmen”. Kanskje kan vi nettopp føle hvordan dypvannsfisken hører Katie Meluas fløyelstemme. Bli med!

  På TV i kveld