Hopp til innhold

Øystein Sunde får stjernegitar

Johnny Cash, Eric Clapton og Mark Knopfler er noen av storhetene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar. Nå kan Øystein Sunde skryte av det samme.

Øystein Sunde

Han er den første i Skandinavia som får sin egen signaturmodell av det verdenskjente gitarmerket.

Se Øystein Sunde åpne pakken her:

Video nsps_upload_2009_10_29_17_25_8_5014.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Gitaren synger


– Det er helt utrolig! Den synger herfra til Sinsenkrysset, sier Sunde etter å ha åpnet pakken med den unike gitaren. Det vil si, han ber noen andre åpne. Han tør ikke selv, med sine lange negler.

I alt har han fått spesialdesignet og signert åtte gitarer og en av dem er helt unik.

– Jeg skal ha to selv. En for scenebruk og denne til å kose meg og gå i studio og sånt. Jeg kan ikke ta med den på turne! Det kan jo skje ting når du er ute på veien. Noen kan velte den. Jeg har ikke hjerte til å ha noe sånt med, sier han.

– Det lukter Amerika

En opprømt Øystein Sunde lukter på gitaren. Han stemmer den, beundrer den, groover, prøvespiller og godkjenner den. Han er en av svært få europeere, og den første skandinaver, som har fått en signaturgitar fra Martin, som er verdens eldste stålstrenge-gitarmerke.

Her kan du se listen over artistene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar: Signatur Model Series

– Om du samler de fleste julekveldene jeg har opplevd i mitt liv og legger dem sammen til i dag, så er vi omtrent der, tenker jeg, sier han.

Gitarene koster 75.000 kroner per stykk. Det er laget åtte stykker, og det foreligger planer for å lage et parti til, mer tilpasset vanlige folks prisklasse.

– At det skal vedefares en gitarist fra de dype skoger, det er helt fantastisk, sier Sunde.

Se hele intervjuet her:

Video nsps_upload_2009_10_29_17_24_42_5013.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober