Hopp til innhold

Øystein Sunde får stjernegitar

Johnny Cash, Eric Clapton og Mark Knopfler er noen av storhetene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar. Nå kan Øystein Sunde skryte av det samme.

Øystein Sunde

Han er den første i Skandinavia som får sin egen signaturmodell av det verdenskjente gitarmerket.

Se Øystein Sunde åpne pakken her:

Video nsps_upload_2009_10_29_17_25_8_5014.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Gitaren synger


– Det er helt utrolig! Den synger herfra til Sinsenkrysset, sier Sunde etter å ha åpnet pakken med den unike gitaren. Det vil si, han ber noen andre åpne. Han tør ikke selv, med sine lange negler.

I alt har han fått spesialdesignet og signert åtte gitarer og en av dem er helt unik.

– Jeg skal ha to selv. En for scenebruk og denne til å kose meg og gå i studio og sånt. Jeg kan ikke ta med den på turne! Det kan jo skje ting når du er ute på veien. Noen kan velte den. Jeg har ikke hjerte til å ha noe sånt med, sier han.

– Det lukter Amerika

En opprømt Øystein Sunde lukter på gitaren. Han stemmer den, beundrer den, groover, prøvespiller og godkjenner den. Han er en av svært få europeere, og den første skandinaver, som har fått en signaturgitar fra Martin, som er verdens eldste stålstrenge-gitarmerke.

Her kan du se listen over artistene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar: Signatur Model Series

– Om du samler de fleste julekveldene jeg har opplevd i mitt liv og legger dem sammen til i dag, så er vi omtrent der, tenker jeg, sier han.

Gitarene koster 75.000 kroner per stykk. Det er laget åtte stykker, og det foreligger planer for å lage et parti til, mer tilpasset vanlige folks prisklasse.

– At det skal vedefares en gitarist fra de dype skoger, det er helt fantastisk, sier Sunde.

Se hele intervjuet her:

Video nsps_upload_2009_10_29_17_24_42_5013.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kulturstrøm

 • TV 2-leiinga beklagar oppførselen til Fredrik Græsvik

  Privatpersonen Eirik Furuseth fekk meldingar frå TV 2-journalist Fredrik Græsvik etter at Furuseth hadde skrive ein Facebook-melding om TV 2 si handtering av skyteepisoden i Oslo.

  Furuseth opplevde meldingane frå Græsvik som truande. TV 2 beklagar oppførselen frå journalisten.

  – Vi beklagar at førespurnaden blei sendt frå journalisten overhovudet. Det var ikkje dekning for slike påstandar, og det er dermed brot på våre eigne rutinar, skriv utanrikssjef i TV 2, Aslaug Henriksen i ein e-post til Nettavisen, som først skreiv om saka.

 • Oslo Pride ventar med arrangement til etter sommarferien

  I går vart trugselnivået i Noreg sett ned frå høgste nivå, nivå fem, til nest høgste nivå, nivå fire. Politiet i Oslo har sagt at dei vil vurdere kvart enkelt offentleg arrangement no.

  Oslo Pride presiserer likevel at dei ikkje vil arrangere noko i Oslo akkurat no. Dei skal diskutere vegen vidare med det skeive miljøet etter sommarferien.

  Likevel meiner leiar i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, at det er viktig at resten av landet gjennomfører planlagde arrangement.

  – No er det viktigare enn nokosinne å delta på pride i bygda og i byen du bur, seier ho.

  Ho oppmodar alle til å slå ring om sine skeive, og at dei støttar opp om lokale markeringar.