Øystein Sunde får stjernegitar

Johnny Cash, Eric Clapton og Mark Knopfler er noen av storhetene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar. Nå kan Øystein Sunde skryte av det samme.

Øystein Sunde

Han er den første i Skandinavia som får sin egen signaturmodell av det verdenskjente gitarmerket.

Se Øystein Sunde åpne pakken her:

– Gitaren synger


– Det er helt utrolig! Den synger herfra til Sinsenkrysset, sier Sunde etter å ha åpnet pakken med den unike gitaren. Det vil si, han ber noen andre åpne. Han tør ikke selv, med sine lange negler.

I alt har han fått spesialdesignet og signert åtte gitarer og en av dem er helt unik.

– Jeg skal ha to selv. En for scenebruk og denne til å kose meg og gå i studio og sånt. Jeg kan ikke ta med den på turne! Det kan jo skje ting når du er ute på veien. Noen kan velte den. Jeg har ikke hjerte til å ha noe sånt med, sier han.

– Det lukter Amerika

En opprømt Øystein Sunde lukter på gitaren. Han stemmer den, beundrer den, groover, prøvespiller og godkjenner den. Han er en av svært få europeere, og den første skandinaver, som har fått en signaturgitar fra Martin, som er verdens eldste stålstrenge-gitarmerke.

Her kan du se listen over artistene som har fått navnetrekket sitt på en Martin-gitar: Signatur Model Series

– Om du samler de fleste julekveldene jeg har opplevd i mitt liv og legger dem sammen til i dag, så er vi omtrent der, tenker jeg, sier han.

Gitarene koster 75.000 kroner per stykk. Det er laget åtte stykker, og det foreligger planer for å lage et parti til, mer tilpasset vanlige folks prisklasse.

– At det skal vedefares en gitarist fra de dype skoger, det er helt fantastisk, sier Sunde.

Se hele intervjuet her:

Kulturstrøm

  • SV vil modernisere pressestøtten

    SV vil ha en ny pressestøtteordning som åpner for flere gratisaviser på nett, skriver Klassekampen. Partiet vil at støtten skal være plattformnøytral, tilpasset heldigitale medier, og den skal tildeles på grunnlag av antall redaksjonelle stillinger, sier SVs mediepolitiske talsperson på Stortinget, Freddy André Øvstegård. Utspillet kommer i forbindelse med regjeringens varslede stortingsmelding om statens mediepolitikk.