NRK Meny
Normal

Over 1500 sier nei til «Trekant»

Etter at NRK.no i går skrev om de sterke reaksjonene mot det ennå ikke sendte ungdomsprogrammet «Trekant», kaster stadig flere seg inn i debatten.

Trekant

I ungdomsprogrammet «Trekant» skal tre unge programledere utforske det seksuelle universet.

Foto: Ole Kaland / NRK

Håkon Moslet

Ung-redaktør Håkon Moslet sier det er uaktuelt å droppe å sende «Trekant».

Blant de mange kritiske røstene til programmet, finner vi en nyopprettet Facebook-gruppe, som allerede ved 13-tiden onsdag har over 1500 medlemmer.

Også avisene Vårt Land og Dagen Magazinet har omtalt saken, mens lytter- og seerorganisasjonen Familie & Medier oppfordrer sine medlemmer til å sende klage-epost til NRK.

Les også: Telefonstorm mot usendt program

Dropper ikke programmet

Hovedkravet fra motstanderne på NRK.no og Facebook, er at «Trekant» ikke skal bli sendt på TV.

– Det er på ingen måte aktuelt å droppe programmet, sier Ung-redaktør Håkon Moslet i NRK til NRK.no.

Les også: Dette er «Trekant»

Han forteller at de har jobbet seriøst med programmet over lang tid, og utviklet konseptet fra bunnen av.

– Vi mener vi er på trygg grunn, og at innholdet er langt innenfor hva NRK kan sende, uttaler Moslet.

NRK villeder

Til Dagen Magazinet sier daglig leder i Familie & Medier, Jarle Haugland, at NRK driver med villedning når de skal fortelle om eksperimentell sex uten å si noe om «sårene som kommer i kjølvannet av dette».

Til NRK.no utdyper han dette, men presiserer at han uttaler seg kun på bakgrunn av forhåndsomtalen «Trekant» har fått, da han ikke har sett programmet ennå.

– De åpner opp en del dører til sex uten å fortelle hva som er sunt og ikke sunt. Det er greit å lære om sex, men det må settes inn i gode rammer – ungdommen må også lære at trofasthet og respekt er viktige elementer i denne sammenhengen, forteller Haugland.

Se også: Her kan du se «Trekant»-traileren og bedømme selv om NRK går over streken

Han mener NRKs intensjon om å lage et veiledningsprogram er god, og er selv enig i at det er bra å vise at sex er noe annet enn porno.

– Vi kristne er ikke redde for å snakke om sex, men man må være bevisst på hvilken retning man sender de unge i, forklarer Haugland.

Mange innfallsvinkler

Ung-redaktør Håkon Moslet minner igjen om at ingen utenfor NRKs vegger foreløpig har sett programmet eller hva som tas opp i hver episode.

Les også: Blir det pinlig i første episode?

– Eksperimentell sex er ikke utgangspunktet for denne serien. Vi har laget et underholdende og informativt program, og akkurat som når man lager er program om hagestell, er det mange innfallsvinkler, forteller Ung-redaktøren til NRK.no.

Han innrømmer at «Trekant» ikke fokuserer like mye på «bakdelene» ved sex, som for eksempel kjønnssykdommer. Det er gleden som står i sentrum i NRK3-programmet.

– Men tipsene i programmet kommer fra fagfolk og eksperter som vet hva de snakker om, sier Moslet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller