Hopp til innhold

Oscar-verten skapte Twitter-storm

Skuespiller Seth MacFarlane får mye tyn for vitsene han serverte da han debuterte som vert for Oscar-utdelingen.

Seth MacFarlane synger "We saw your boobs"

Video: Seth MacFarlane debuterte som Oscar-vert, og høster blandede reaksjoner for jobben.

MacFarlane er kjent for sine roller i «Family Guy» og «Ted», og har skapt seg et navn som en komiker som liker å pushe grensene. Og natt til mandag fikk han vist hva han er god for da han fikk Twitter til å koke over med sine mer eller mindre vellykkede vitser under Osar-utdelingen.

Seth MacFarlane vitset blant annet om vold i hjemmet, attentat og spiseforstyrrelser, og høstet delte reaksjoner hos seerne. Og i musikalnummeret «We saw your boobs», lister han opp en rekke stjerneskuespillere og i hvilke filmer de har vist puppene sine – noe flere mente var sexistisk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Les alt om Oscar-utdelingen

Filmen "Operasjon Argo", og regissør Ben Affleck fikk prisen for beste film under nattens Oscar-utdeling.

Video: «Operasjon Argo» stakk av med den gjeveste prisen.

Rihanna og Mel Gibson

Chris Brown og Rihanna

MacFarlane vitset blant annet om voldsepisoden mellom Chris Brown og Rihanna.

Foto: ROBYN BECK / Afp

MacFarlane ble buet på av salen da han sa at dialogen i Quentin Tarantinos slavefilm «Django Unchained» – hvor ordet «nigger» er mye brukt – er basert på telefonbeskjeder fra Mel Gibson. Bakgrunnen for vitsen er at Gibson selv har blitt anklaget for å komme med slike rasistiske ytringer i en telefonsamtale.

MacFarlane påkalte gisp fra salen da han beskrev den samme filmen som «historien om en mann som slåss for å få tilbake sin kvinne, som blir utsatt for utenkelig vold. Eller en vanlig date for Chris Brown og Rihanna».

Brown ble dømt for å ha banket opp sin daværende kjæreste Rihanna i 2009, og de er nå sammen igjen.

Kveldens fleste nominasjoner gikk til storfilmen «Lincoln», og MacFarlane hadde også en vits klar om skjebnen til den tidligere amerikanske presidenten, som ble skutt og drept i 1865:

Quvenzhane Wallis

Det satiriske nettstedet The Onion fikk reaksjoner etter sin vits som omhandlet den ni år gamle Oscar-nominerte skuespilleren Quvenzhane Wallis.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

«Den eneste som virkelig kom inn i Lincolns hode, var John Wilkes Booth» (Lincolns drapsmann, journ. komm.).

– 150 år, og fortsatt for tidlig?, spurte han den tause salen.

Kalte niåring for «c-ordet»

Når det gjaldt å levere spøker som skapte sterke reaksjoner, leverte også det satiriske nyhetsnettstedet The Onion i overkant. Deres tweet om ni år gamle, Oscar-nominerte Quvenzhané Wallis lød slik:

Tweet om Quvenzhane Wallis

Tweeten skapte sterke reaksjoner, og ble slettet av The Onion en time etter at den ble lagt ut.

Blant dem som raset, var The Wire-skuespiller Wendell Pierce (Bunk Moreland) ba om at vitseforfatteren burde identifiseres

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Quentin Tarantino fikk Oscar for beste originalmanus for filmen Django Unchained. Det er hans andre Oscar. Den første fikk han for manuset til Pulp Ficiton i 1995.

Video: Quentin Tarantino mottar Oscar for manuset til «Django Unchained»

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.