Kulturstrøm

 • Bokhandlerprisen til Simon Stranger

  Simon Stranger får årets Bokhandlerpris for romanen «Leksikon om lys og mørke», skriver Bokhandlerforeningen i en pressemelding. Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka blant årets norske bøker innenfor skjønn- og generell litteratur. – For en utrolig ære, sier Simon Stranger. Ti bøker var nominert til prisen. – Hadde vi levd under krigen ville vi blitt drept, sa Simon Stranger om familien sin, i NRK-programmet Torp da boken kom ut i høst. Og i radioprogrammet Salongen forteller han hva som inspirerte til å skrive boken.

  Simon Stranger
  Foto: Jarl Nymo / NRK
 • Pondus og Lunch går til nytt forlag

  Tegneseriebladene Pondus og Lunch forlater Egmont og går til det nystartede forlaget Strand. Bak Strand forlag står tegneserieselskapet Strand Comics, som ble etablert for 22 år siden for å ta hånd om et knippe serieskapere – med Pondus-skaper Frode Øverli i front. Dagens Næringsliv skriver at for Egmont betyr dette et tap på flere titalls millioner av omsetningen, og kaller det et jordskjelv i det norske tegneseriemiljøet. Det nye forlaget vil satse på flere norske og nordiske serier, skriver NTB.

  Pondus og Lunch
  Foto: Illustrasjon: Børge Lund og Frode Øverli / Strand forlag / Handout / NTB Tema
 • DN går til søksmål mot Retriever

  Avisen Dagens Næringsliv (DN) saksøker medieovervåkingstjenesten Retriever fordi de mener selskapet driver med ulovlig medieovervåking. DN hevder at Retriever, som er eid av nyhetsbyråene TT og NTB, driver med ulovlig distribusjon av medieinnhold, mediearkiv og medieanalyse av DNs innhold, ifølge Medier24. Retriever mener på sin side at DN nekter å inngå en ny avtale med like vilkår som konkurrentene. DNs søsterselskap Mynewsdesk er også en medieovervåkingstjeneste og konkurrent med Retriever, skriver NTB.