NRK Meny
Normal

Og de nominerte byene er...

...Honningsvåg, Mosjøen, Drøbak, Drammen, Bergen, Fredrikstad, Tønsberg, Trondheim, Halden og Svolvær.

Honningsvåg
Foto: Sverre A. Børretzen / Scanpix

Det var disse byene som hadde fått flest nominasjoner av reiseradioens lyttere frem til klokka 10.30 lørdag 24. juni.

Spennende innspurt

Honningsvåg, Mosjøen og Drammen hadde lenge ligget i teten da nominasjonsprosessen var over, og det skulle mye til å sparke dem ut av den eksklusive gruppen som gikk videre. Drammen, Bergen og Fredrikstad lå også svært godt an hele tiden. De fire siste snek seg inn i hard konkurranse med blant annet Notodden, Risør og Sandnessjøen som dessverre ikke klarte å hive seg med.

Norges Sommerby 2006 går videre

Fra nå av kan alle stemme på den av disse ti de vil ha med videre i konkurransen. Lørdag 8. juli blir det enda en brutal utkastelse, denne gangen er det de fem med minst stemmer som skal ut, og de fem med flest stemmer som seiler videre. Lørdag 22. juli blir de 5 til 3 og den siste og mest nervepirrende delen av Norges Sommerby 2006 er i gang.

Innspurten

De neste to ukene blir uutholdelige. Mobiltelefonene i det ganske land kommer til å gløde når den ene av de tre skal bli Norges Sommerby 2006. Den endelige vinneren kåres lørdag 5. august.

Slik stemmer du

Ønsker du å stemme på din favoritt-sommerby så finn frem mobiltelefonen, skriv by (mellomrom) og navnet på byen du nominerer, og send det til 1987 (f.eks by Tønsberg. send til 1987).