NRK Meny
Normal

Og de nominerte byene er...

...Honningsvåg, Mosjøen, Drøbak, Drammen, Bergen, Fredrikstad, Tønsberg, Trondheim, Halden og Svolvær.

Honningsvåg
Foto: Sverre A. Børretzen / Scanpix

Det var disse byene som hadde fått flest nominasjoner av reiseradioens lyttere frem til klokka 10.30 lørdag 24. juni.

Spennende innspurt

Honningsvåg, Mosjøen og Drammen hadde lenge ligget i teten da nominasjonsprosessen var over, og det skulle mye til å sparke dem ut av den eksklusive gruppen som gikk videre. Drammen, Bergen og Fredrikstad lå også svært godt an hele tiden. De fire siste snek seg inn i hard konkurranse med blant annet Notodden, Risør og Sandnessjøen som dessverre ikke klarte å hive seg med.

Norges Sommerby 2006 går videre

Fra nå av kan alle stemme på den av disse ti de vil ha med videre i konkurransen. Lørdag 8. juli blir det enda en brutal utkastelse, denne gangen er det de fem med minst stemmer som skal ut, og de fem med flest stemmer som seiler videre. Lørdag 22. juli blir de 5 til 3 og den siste og mest nervepirrende delen av Norges Sommerby 2006 er i gang.

Innspurten

De neste to ukene blir uutholdelige. Mobiltelefonene i det ganske land kommer til å gløde når den ene av de tre skal bli Norges Sommerby 2006. Den endelige vinneren kåres lørdag 5. august.

Slik stemmer du

Ønsker du å stemme på din favoritt-sommerby så finn frem mobiltelefonen, skriv by (mellomrom) og navnet på byen du nominerer, og send det til 1987 (f.eks by Tønsberg. send til 1987).

 

 

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).