NRK Meny
Normal

Ny indisk billigbil

Tata Nano flyttet grensene for hvor billig man kan selge en nybil, Nå samarbeider Renault-Nissan og Baja om en konkurrent.

Carlos Ghosn
Foto: TORSTEN SILZ / AFP

Kodenavnet er ULC, og bilen skal bygges av et indisk joint venture. Kapasiteten er planlagt til 400 000 biler i året, og prisen blir fra 12 500 kroner. Det er omtrent det samme som en folkevogn kostet for 50 år siden.

India blir hovedmarkedet, og de første bilene er på plass i 2011. Det er også planlagt at den skal markedsføres i andre utviklingsland med tiden.

Med Tata Nano og ULC blir bil oppnåelig for en stor del av den indiske befolkningen og det spørs vel om ikke de lokale veivesenet kommer til å få seg litt å bryne seg på. Vi blir iallfall ikke overrasket om det blir tidvis svært stillestående trafikk.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.