Hopp til innhold

Ny Helpdesk-sketsj klar!

I et kynisk forsøk på å melke Helpdesk-sketsjens suksess, har Rune og Øystein nå laget en oppfølger. For radioens Kveldsmat - og absolutt alle andre!

Rune Gokstad
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Se den nye Helpdesk-sketsjen her!

Se den originale Helpdesk-sketsjen her!

Øystein Bache og Rune Gokstads sketsj er forfattet av Knut Nærum og har i seks år levd et liv stadig nærmere NRKs evige arkivskuffer – før den helt uventet fikk fornyet liv og en global tilhengerskare på fildelingsnettstedet YouTube.

Etter at NRK la ut et  Kveldsnytt-intervju hvor Øystein måtte forklare sketsjens uventede suksess, bestemte gutta seg for å produsere en oppfølger. Sammen med Kari Slaatsveen i P1's Kveldsmat ble idéen hurtig realisert - som filmet radio!

- Dette kan både regnes som et initiativ for å markedsføre P1’s kveldsprogram Kveldsmat – og som et grådig rop om oppmerksomhet.

Rekordtempo

Rune Gokstad
Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Den nye Helpdesk-sketsjen ble unnfanget en tirsdag og spilt inn og lagt ut neste dag. Det tok altså tretti timer fra idéen ble lansert til innslaget var avspillbart for hundrevis av millioner av potensielle publikummere.

- Skremmende på en fascinerende måte, sier en ettertenksom Rune Gokstad.

Rune har ikke noe spesielt forhold til YouTube selv, men fortroligheten øker i takt med hans egen nye status som nett-kjendis.

- Å få suksess via portaler som YouTube gir en økt kred blant ungdommen, og uttrykket ’Svær på YouTube’ er en ny greie.

Flyktig materie

Men nett-berømmelsen er en meget flyktig tilstand og verken Rune eller Øystein har sagt opp NRK-jobbene sine for å satse på en tilværelse som feterte nett-kjendiser.

- Vi har vurdert å spille inn sketsjen på engelsk for å hjelpe fremmedspråklige, men etter å ha hørt rykter om at en amatørgruppe i Thailand allerede har lagt ut sin thai-språklige versjon, er våre planer foreløpig lagt på is.

Framtidsplaner

Selv om YouTube neppe er et sted sted hvor man skal lansere kvalitetsstoff, er Nettet en unik og historisk ny publiseringskanal. NRK har nå fått en unik mulighet til å beskikke sitt YouTube-bo og treffe folk der de er. Rune har allerede bistått undrende brukere med info om innslaget.

- Det neste naturlige skrittet ville være å filme og legge ut på YouTube, det intervjuet som blir gjort i bakkant av at vi spilte inn en sketsj som en reaksjon på det intervjuet Øystein Bache ga til Kveldsnytt, fordi de hadde en sak på at Helpdesksketsjen var en YouTube-rakett..

Kalt ’Son of the Return of the Second Sequel of Helpdesk’?

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters