Hopp til innhold

NRK større enn VG på mobil

For første gang har NRK flere lesere enn VG på mobil. – Men i september er vi på topp igjen, tror utviklingsdirektøren i VG.

NRK.no på mobil

NRK er for første gang større enn VG på mobil, med nesten 30.000 flere brukere.

Foto: Gaute Zakariassen / NRK

– VG har alltid ligget på mobiltoppen. Det er gøy å kunne endre det, sier Andreas Munkelien, ansvarlig for mobiltjenester i NRK.

Forrige uke, uke 30, hadde NRK.no over 388.000 brukere på mobil. VG hadde nesten 360.000 brukere, mens Dagbladet ligger på tredjeplass med 195.000 brukere på mobil, viser målingene i TNS Gallup.

– Vi har prøvd å gi publikum en bedre framstilling av det gode innholdet på NRK.no, via mobilen. Det viser seg å ha fungert, sier Munkelien.

– Det er viktig for NRK å være tilgjengelig på de plattformene folk er, også for dem som er på farten. Nå om sommeren kan folk bruke mobilen på hytta, og de som ikke har fjernsyn på hytta kan se nett-tv på mobilen, sier han.

Pent vær hjelper

Mest populært av alt NRK-innholdet på mobil er værtjenesten Yr.no.

– Det er ingen tvil om at været hjelper, og det er YR som øker mest, forteller Munkelien.

Han tror derfor ikke at NRK kommer til å bli liggende på mobiltoppen lenge.

– Det blir en utfordring å holde disse tallene oppe til høsten. Førsteplassen er nok bare midlertidig i første omgang, medgir Munkelien.

Økte over 600 prosent

Stadig flere bruker mobilen til å surfe på nettet. For et par uker siden hadde NRK hatt en økning på over 600 prosent siden lanseringen i fjor høst.

– Vi øker mest i hele bransjen nå, og det har vi gjort en stund. Det er vi selvsagt veldig fornøyd med, sier Munkelien.

– Det er ingen av dem som ligger bak oss på listen som kan utfordre VG, så det er jo fint at vi kan gjøre det. Det viktigste er at publikum får en god opplevelse av innholdet vårt, men det er jo også fint å se hvordan vi ligger an i forhold til konkurrentene, sier han.

– VG på topp igjen i spetember

– NRK har hatt en fantastisk progresjon, spesielt med YR, og har mye trafikk nå om sommeren, sier Morten Jacobsen, produkt- og utviklingsdirektør i VG Multimedia.

Han er derimot ikke spesielt bekymret over å ha mistet førsteplassen.

– NRK har vært superflinke i det siste, og de er vår største konkurrent. Men hvis jeg skal tippe så tror jeg VG er på topp igjen i september.

– VG hadde en fantastisk vekst i 2009, og vi vokste mer enn NRK og noen andre. Dette har akselerert i 2010, og dersom vi tar bort sommermånedene er vi fortsatt på topp, mener han.

Kulturstrøm