Normal

NRK-opptak blir plate

NRKs opptak av Bergen Big Band og The Cores Coltrane-hyllest under årets Nattjazz blir gitt ut som plata "Meditations on Coltrane"

Olav Dale, Espen Eriksen og Arne Kristian Dypvik

F.v: Leder for Bergen Big Band: Olav Dale, produsent: Espen Eriksen og lydtekniker: Arne Kristian Dypvik

Foto: Erling Wicklund / NRK

På Nattjazz i mai skapte Bergen Big Band sammen med kvartetten The Core musikkhistorie. For første gang ble stilskaperen John Coltranes musikk spilt med storband-besetning på norsk jord.

Til tross for kort prøvetid, ble konserten meget vellykket. Når NRK gjorde et flerspors-opptak lå alt til rette for en utgivelse.

Sist uke ble plata mikset i NRKs kontrollrom 20. Leder for Bergen Big Band, Olav Dale, hadde med seg partiturene for å holde rede på alle innsatser og smådetaljer.

 

Olav Dale og Espen Eriksen

God stemning i studio

Foto: Erling Wicklund / NRK

 

Mediations on Coltrane

På konserten under Nattajazz ble blant annet alle låtene fra Coltranes 1965-utgivelse "Meditations" spilt i arrangement av Vidar Johansen. Det er dette som kommer ut som plata "Meditations on Coltrane". Utgivelsen er et samarbeid mellom Bergen Big Band, NRK og Grappa. Foreløpig er det ikke satt noen utgivelsesdato. 

Saksofonist Kjetil Møster i The Core

Saksofonist Kjetil Møster i The Core

Foto: www.thecore.no

Møster som Coltrane

Det er Bergens egen Kjetil Møster fra The Core som fyller rollen som Coltrane. For Møster har Coltrane vært en viktig inspirasjonskilde.

- Han har spilt med de store og vært igjennom jazzhistorien. Til slutt fant han sin egen karakteristiske og personlige stil som er blitt stående.

Pakke ut musikken

Coltranes egen besetning var kvartett, og Olav Dale er opptatt av at dette prosjektet er tro mot originalen: 

- Vi skal ikke pakke inn musikken til Coltrane, vi skal pakke den ut.

 

Se videoreportasje med Olav Dale og Kjetil Møster rett før konserten på Nattjazz.

 

Kulturstrøm

 • 37.500 kroner for piratkopier

  En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

 • Kan få en halv million til kunst

  De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

  Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
  Foto: TKM/ Christina U. Andersen
 • Robyn om årene ute av rampelyset

  Robyn kommer med ny musikk i oktober, åtte år etter at hun slapp trilogien «Body talk». I et stort portrettintervjuet i New York Times forteller den svenske artisten at hun var utslitt, og har gått i terapi i mange år for å komme ut av mørket. Samtidig begynte hun å skrive musikk igjen. – Jeg måtte traffe bunnen for å virkelig gjøre fremskritt, forteller hun til avisen. – Jeg føler det ikke som om jeg er «tilbake». Det føles mer som om jeg er en annen person etter denne tiden.

  Robyn
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3