Hopp til innhold

Norsk designer inn i Warner Bros.

Den norske designeren Nina Skarra skal lage klær for Warner Bros.

– En drøm for meg å få jobbe med tv og film, sier Skarra.

Angela Bassett og Nina Skarra

Angela Bassett og den norske klesdesigneren Nina Skarra. Nå skal kolleksjonen hennes inn i Warner Bros.

Foto: Getty

Sarah Drew

Sarah Drew fra «Grey's Anatomy» ikledt Nina Skarras kolleksjon.

Ashley Jones

Ashley Jones fra «True Blood» prøver Nina Skarras klær.

Foto: Getty
Tiffany Hines

Tiffany Hines fra «Nikita» med en av Nina Skarras kjoler.

Foto: Getty
Kronprinsesse Mette Marit ankom feiringen av dronning Margrethe

Kronprinsesse Mette Marit i kreasjon av Nina Skarra.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Den norske Haute couture-designeren, Nina Skarras klær blir snart å se i kjente tv-serier som «Vampire Diaries», «The Mentalist», «Gossip Girl» og «Hellcats».

– Det betyr fantastisk mye! Jeg satser i USA, og dette er den beste markedsføringen jeg kan få, sier Skarra til NRK.

En av Nina Skarras kjoler ble brukt under årets Oscar-utdeling. Kronprinsesse Mette Marit har også brukt kjoler designet av Nina Skarra.

Emmy Awards

USA plukket opp Skarra i Paris hvor hun har sin hovedbase. Herfra gikk ferden til en presentasjon av hennes nyeste kolleksjon på Emmy Awards, hvor hun traff mange av de som betyr noe innen film- og tv-bransjen.

– Her traff jeg ikke bare de som bruker klærne mine, men tv- og filmprodusenter. Blant andre sjefen for Warner Bros. som kontaktet meg etter å ha sett kolleksjonen min, sier Nina Skarra.

Og hun likte det hun så. Nå skal Skarras kolleksjon vises frem i de kjente tv-seriene. Og dette betyr mye. På de forskjellige tv-serienes nettsider blir det stadig skrevet om hva skuespillerne har på seg, og ikke minst - hvem som er designeren bak. Det betyr at flere får vite om Nina Skarra.

– For det første er dette en veldig bra eksponering av klærne mine, men det gir jo også mange andre muligheter. Jeg synes det er veldig gøy med Haute couture og lange kjoler, men jeg håper at det å komme inn i Warner Bros. kan gi meg muligheter til å lage kostymer også til andre tv-serier, som for eksempel Spartacus.

– En drøm!

Skarra forteller at skuespillerne i de forskjellige tv-seriene vil bruke klær fra hennes nyeste kolleksjon fra 2011. Mange av de vil også bli å finne i butikker. I tillegg vil hun også spesialdesigne klær til de forskjellige seriene.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg synes det er kjempegøy å jobbe med tv og film, dette en drøm som går i oppfyllelse for meg.

Mange unge trendsettere bruker allerede Skarras kolleksjon på privaten. Hun er langt bedre kjent utenlands enn i Norge.

– Flere av ungdommene i «True Blood» bruker klærne mine, blant andre Ashley Jones. Tiffany Hines fra «Nikita» bruker også klær fra min kolleksjon. Det er selvfølgelig kjempegøy. Men, jeg er jo 39 år gammel, så for meg er det nesten enda mer stas at skuespilleren Angela Basset går med mine klær, sier hun.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters