Norsk bluestalent i gitardokumentar

Norsk 14-åring blir med i dokumentar om noen av verdens mest kjente gitarister.

Fredrik Strand Halland

Fredrik Strand Halland på Knitting Factory-scenen.

Foto: bluefredrik.com

Fredrik Strand Halland

14 år gamle Fredrik Strand Halland og bandet hans spilte inn sin debutplate i studioet Lydriket tidligere i sommer.

Foto: Bluefredrik.com

Les mer om Roots, country, soul og blues!

Han er bare 14 år, men nå er han nettopp kommet hjem etter å ha spilt på The Knitting Factory i Hollywood. Snart er han med i en dokumentarfilm om langt større gitarhelter.

Debutplate

Etter at han kom hjem fra USA har talentet Fredrik Strand Halland , som kom på tredjeplass i Kjempesjansen , fått Bergen Kommunes Talentpris og gitt ut sin første cd sammen med bandet sitt. Albumet har tittelen ”Beautiful day”.

I sommer ble Halland invitert av organisasjonen Heart of gold Entertainment i Los Angeles til å spille i Hollywood 9. august. Dette er en organisasjon som skal gi yngre musikere muligheter.

- Det var kjempegøy å spille på arrangementet på The Knitting Factory . Der fikk jeg møte mange andre unge talenter, og fikk jamme med dem, forteller Halland til Geir Hovig i Eldorado på NRK P1 .

- Mange viktige folk

- Det var jo veldig mange viktige folk på denne konserten, som for eksempel rockefotografen Robert Knight, som har fotografert veldig mange av de kjente gitaristene.

På scenen til Knitting Factory, hvor blant andre Stevie Vai pleier å ha sine releasekonserter, fikk han dele scene med fem andre unge talenter: Gabriel Lambirth, Elliot Janz, Anthony Wagner, Antonio Pontarelli og Grant Austin Taylor.

Etter at Halland var i Hollywood dro han til New York. Da fikk han en e-post fra filmskaperen Tim Kaiser som skal lage film om Robert Knight og kjente gitarister som Stevie Vai, Jeff Beck og Carlos Santana. I tillegg ville han ha med det unge talentet fra lille Norge.

- Sa selvfølgelig ja

- Han spurte om jeg ville være med i denne musikkfilmen, og det sa jo jeg selvfølgelig ja til.

Dermed drar Halland tilbake til USA i løpet av oktober for å spille inn deler av filmen. Og da er det bare å ordne så 9. klassingen får fri fra skolen.

NB: Hør et lengre intervju med Fredrik Strand Halland i Eldorado på NRK P1 lørdag kl. 19.03.

Kulturstrøm

  • Banksy tapte varemerketvist

    Banksy tapte en varemerketvist fordi han ikke selger varer prydet «Love Is In the Air», et motiv som første gangen var å se på en vegg i Jerusalem i 2005. Det viser en maskert mann som kaster en bukett med blomster. Banksy varemerkebeskyttet motivet i 2014. Men EUs immaterialrettskontor (EUIPO) avslår nå å gi det beskyttelse, melder BBC.

    Banksy sitt "Love Is In the Air"
    Foto: Alessandra Tarantino / NTB
  • Vil støtte musikkscenen i Beirut

    Festivalen Oslo World er oppretter et fond som skal bidra til gjenreisningen av Beiruts musikkscene. Dermed vil årets festival åpnes med en solidaritetskonsert 27. oktober, der artister som Frida Ånnevik, Unge Beirut, Moddi, Gekko Fattal, Trygve Seim, Frode Haltli, KORK kvintett, Inger Hannisdal og Majaz medvirker.