Norges nye sedler blir lagt merke til internasjonalt

De nye norske pengesedlene blir lagt merke til hos flere store internasjonale medier. – Enda en grunn til å være glad for at Norge ikke byttet valuta til euro, skriver The Atlantic.

Utkast til ny norsk Utkast til ny 100-kroneseddel med pikselert motiv designet av Snøhetta

SPESIELT: Snøhetta, som designet den nyåpnede nasjonale minnemuseet for terrorangrepene 11. september 2001, skal ha designet på baksiden av de nye pengesedlene som kommer ut i 2017.

Foto: Snøhetta Design

Ny 100-kroner-seddel

LIVSROMMET: «Det norske livsrommet» av The Metric System skal pryde forsiden av norske pengesedler fra 2017.

Foto: The Metric System

Tirsdag ble designet på våre fremtidige pengesedler klart.

Forsidene skal preges av «Det norske livsrommet» av The Metric System og Terje Tønnesen, mens baksiden gikk til levert inn fra Snøhetta Design, «Grensenes skjønnhet».

Norges Bank vil arbeide videre med en kombinasjon av de to innleverte forslagene.

– Pengesedlene er kunstverk

Nå får pengesedlene internasjonal oppmerksomhet.

Flere store internasjonale nettsteder har lagt merke til det oppsiktsvekkende designet. Tonen i artiklene vitner om at verden har latt seg imponere av de utvalgte forslagene.

– Enda en grunn til å være glad for at Norge ikke byttet valuta til euro, skriver The Atlantic i en sak som har tittel «Norges nye pengesedler er kunstverk».

Flere av artiklene trekker frem at pengesedlene gjør alt annet enn å ødelegge for Norges rykte i designverdenen.

– Norges Bank har bestemt seg for å designe sine nyeste pengesedler etter en konkurranse, der temaet har vært «havet». Og – ikke overraskende, når man tenker på Skandinavias rykte for nydelig design – er de ganske spesielle, skriver Quartz.

– Håper de ikke forandres mye

Flere designnettsteder har også plukket opp nyheten. Også blant bransjefolk blir sedlene godt mottatt. I en artikkel med tittelen «Ja, sånn vil Norges pengesedler se ut i 2017», skriver journalist Benjamin Starr følgende:

– Forhåpentligvis forandres de ikke mye – jeg synes de er spesielt kule, heter det i artikkelen som er publisert på Visual News.

Kulturstrøm