Hopp til innhold

Nordmann vant 216 millioner kroner

En nordmann i 60-årene fra Troms vant onsdag kveld 216 millioner i Vikinglotto. – Nå blir det tur til Gran Canaria!

En mann fra Troms vant i kveld 216.125.520 kroner i Viking-lotto. Dette er den største lottogevinsten som noensinne er utbetalt i Norge.

Aldri før har Norsk Tipping kunne utbetale enn større lottogevinst enn dette: 216 125 520 kroner!

Under Vikinglottotrekningen onsdag kveld slo lykketallet 27 endelig til. Et heldig ektepar fra Troms kan om kort tid se 216 125 520 kroner renne inn på bankkontoen. Dette er tidenes største premieutbetaling fra Norsk Tipping.

– Vi har nettopp snakket med mannen. Han hadde fått med seg at han hadde vunnet før vi ringte, og var helt fra seg av glede, forteller kommunikasjonsrådgiver Ingrid Roterud Mathisen til NRK.no.

Fikk vondt i hjertet

Mannen fortalte til Norsk Tipping at det var kona som fulgte med på vikinglottotrekningen mens han var ute en liten tur.

– Kona ropte at han måtte komme inn, og at «nå får jeg vondt i hjertet her, jeg tror vi har vunnet!», forteller Mathisen.

Dette er Vikinglotto-rekken som vil gå inn i historiebøkene: 13-15-27-28-38-39.

Mannen har spilt fast med den samme rekken hver uke i flere år, og innrømmet overfor Norsk Tipping at han lenge har irritert seg over at det «alltid» var de som tilsynelatende ikke trengte pengene som vant.

– Han fortalte at de aldri har hatt spesielt mye å rutte med, og at gevinsten kommer som en stor lettelse.

– Sa han hva de hadde lyst til å bruke penger på sånn umiddelbart?

– De hadde senest i dag sittet og sett på sydenturer, men syntes det så for dyrt ut. Men nå blir det tur til Gran Canaria, avslører kommunikasjonsrådgiveren.

Allerede i kveld vil Norsk Tipping sette ekteparet i kontakt med en uavhengig økonomisk rådgiver.

Knuste fersk rekord

Rekordgevinsten kommer bare 12 dager etter forrige rekordutbetaling, da var det en skiensmann som vant 102 millioner kroner i Eurojackpot .

Det er over ett år siden forrige gang det var en vinner av den norske lykketallspotten på 100 millioner kroner, som utbetales i tillegg til hovedgevinsten og den internasjonale lykketallspotten.

Det er imidlertid ingen grunn til å sture lenge hvis du ikke var den heldige i kveld. Siden potten har ligget urørt såpass lenge, har nemlig en ny lykketallspott bygget seg opp i bakgrunnen. så allerede neste uke vil premiepotten være på over 100 millioner kroner, melder Norsk Tipping.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor