Hopp til innhold

Nordmann vant 102 millioner kroner i Eurojackpot

En nordmann vant fredag kveld hele 102 millioner kroner i pengespillet Eurojackpot – og dermed var tidenes rekordgevinst i Norge et faktum.

Vinnerrekken - Eurojackpot

VINNERREKKEN: Her er gullrekken til mannen som ble mangemillionær fredag kveld.

Foto: Norsktipping.no / Faksimile

Nordmannen innkasserte den gigantiske pengepremien under fredagens trekning i pengespillet Eurojackpot, som er et samarbeid mellom nasjonale spillselskaper i en rekke europeiske land.

Den eksakte summen som tikker inn på vinnerens konto over helgen lyder 102 599 010 kroner.

Den heldige vinneren er en mann i Telemark, men da NRK.no snakket med Norsk Tipping få minutter etter at rekordgevinsten var et faktum klokken 23.30, var det ennå usikkert om han er klar over sin nye status som mangemillionær.

– Vi har ikke snakket med vedkommende ennå, men han kan jo ha sett på sendingen og sjekket tallene selv. Vi skal ringe ham nå snart, og håper å bli tilgitt hvis vi vekker ham siden vi ringer så pass sent, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping og ler.

Ved midnatt hadde den nybakte mangemillionæren ennå ikke tatt telefonen, men kan likevel vente seg en hyggelig telefon så snart som mulig.

– Når det er snakk om så mye penger, syns vi det er greit å få gitt beskjed fort. Og hvis han har sjekket tallene selv, er han nok interessert i å få en bekreftelse på om det er riktig, legger han til.

Ny rekord

I Norge ble det lansert av Norsk Tipping så sent som i februar i år, og det er første gang en nordmann har vunnet.

  • HVA VILLE DU BRUKT 102 MILLIONER KRONER PÅ? Del dine ønsker i kommentarfeltet under!

Hovedpremien kan variere mellom 70 millioner kroner og 630 millioner kroner. Spillet ble lansert i mars 2012, og for drøye to uker siden ble en foreløpig rekord satt. Da sikret en mann i midten av 30-årene fra den tyske byen Hessen seg hele 344 millioner kroner.

Verken han eller kveldens norske vinner hadde i utgangspunktet oddsen på sin side: Vinnersjansen for å få jackpoten i Eruojackpot er på 1 : 59 325 280.

Med denne premien slås den forrige rekordutbetalingen fra Norsk Tipping med god margin. I fjor vant en mann fra kystkommunen Austrheim i Hordaland 63,2 millioner kroner, etter å ha levert inn kupongen to ganger ved en feil.

I Norsk Tippings oversikt over de største premieutbetalingene har de 15 heldigste vinnerne alle vunnet over 25 millioner kroner, og det har skjedd i perioden 2007 og frem til i dag.

– Dette er et ganske nytt spill i Norge, og ikke stort å langt sammenliknet med Lotto og Viking Lotto, sier Jødahl.

– Forventer dere et rush av Eurojackpot-spillere etter denne rekorden?

– Det pleier å vekke en viss oppmerksomhet med store premier, så det skal vi ikke se bort i fra.

– Nærmest perverst

Det er ikke mer enn 15 år siden pengepremier i tresifret antall millioners-klassen ble betegnet som uønsket i Norsk Tipping.

–Slike premiestørrelser er nærmest perverse. Det norske samfunn er ikke slik. Vi reagerer negativt på en sånn fordeling. Likevel kan jeg ikke bort fra at vi vil få vesentlig høyere premieutbetalinger også her hjemme enn det vi til nå har opplevd, sa daværende Norsk Tipping-direktør Reidar Nordby jr til NTB i 1998.

Det er likevel en del å gå på før man er i samme liga som de største internasjonale vinnerne av slike pengespill. Tidenes største gevinst ble innkassert av Colin og Chris Weir fra Ayrshire i Skottland i 2011, og talte hele 1, 47 milliarder norske kroner.

Listen over vinnerne over de mest svimlende gevinstene i verden ser ellers slik ut:

  • Adrian og Gillian Bayford fra Haverhill, Suffolk i England (EuroMillions, august 2012) – 1,40 mrd
  • Donald Lawson fra Lapeer, Michigan i USA (Powerball, august 2012) – 1,93 mrd
  • Louise White fra Newport, Rhode Island i USA (Powerball, februar 2011) – 1,93 mrd
  • Anonym fra Bagnone, Toscana i Italia (EuroMillions, august 2009) – 1,1 mrd

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger