NRK Meny

Nordisk pris til Susanne Sundfør

Susanne Sundfør får Nordic Music Prize for albumet «Music For People In Trouble». Hun vant blant 12 nominerte, foran artister som Fever Ray og Björk. Prisen ble delt ut under Bylarm i Oslo torsdag kveld.

– For meg har dette vært et utrolig viktig og vanskelig album å lage. Derfor føles det ekstra bra å få disse fine ordene og denne prisen, blant fantastiske nominerte som jeg har stor respekt for, sier Sundfør til Aftenposten.

Susanne Sundfør
Foto: Tom Øverlie / NRK P3

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix