Hopp til innhold

Nordisk pris til Susanne Sundfør

Susanne Sundfør får Nordic Music Prize for albumet «Music For People In Trouble». Hun vant blant 12 nominerte, foran artister som Fever Ray og Björk. Prisen ble delt ut under Bylarm i Oslo torsdag kveld.

– For meg har dette vært et utrolig viktig og vanskelig album å lage. Derfor føles det ekstra bra å få disse fine ordene og denne prisen, blant fantastiske nominerte som jeg har stor respekt for, sier Sundfør til Aftenposten.

Susanne Sundfør
Foto: Tom Øverlie / NRK P3

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober