NRK Meny
Normal

Nora Brockstedt bisatt

Onsdag ble artisten Nora Brockstedt stedt til hvile i Grefsen kirke i Oslo.

Nora Brockstedts båre

Torsdag 5. november sovnet den folkekjære artisten Nora Brockstedt inn, 92 år gammel. Hun døde på Ullevål sykehus med sine nærmeste rundt seg etter kort tids sykeleie.

Klokka 1430 onsdag ble hun bisatt fra Grefsen kirke i Oslo.

– Nora Brockstedt var en stor og folkekjær kunstner. Vi vil vise henne takknemlighet og respekt for hennes livsverk, sa prest Jan Oskar Utnem.

Hennes kollegaer har fremhevet hvor viktig Brockstedt har vært for norsk musikk- og underholdningsbransje.

Blant de fremmøtte under seremonien onsdag var de tidligere kulturministrene Åse Kleveland og Ellen Horn.

Brockstedts karriere strekker seg helt tilbake til 2. verdenskrig og fram til våre dager.

Hun er for mange mest kjent for sine tolkninger av Alf Prøysen-viser, som «Tango for to», men har også gjort seg sterkt bemerket for låter som «En liten pike i lave sko» og «Augustin».

For ikke å nevne at hun tok en sterk fjerdeplass i Melodi Grand Prix i 1960 med «Voi, Voi».

Siste del av hennes karriere var mer preget av jazz, og i 2004 kom jazzalbumet «As Time Goes By». Brockstedt ble innlemmet i Rockheims Hall of Fame i 2013.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).