Nora Brockstedt bisatt

Onsdag ble artisten Nora Brockstedt stedt til hvile i Grefsen kirke i Oslo.

Nora Brockstedts båre
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Torsdag 5. november sovnet den folkekjære artisten Nora Brockstedt inn, 92 år gammel. Hun døde på Ullevål sykehus med sine nærmeste rundt seg etter kort tids sykeleie.

Klokka 1430 onsdag ble hun bisatt fra Grefsen kirke i Oslo.

– Nora Brockstedt var en stor og folkekjær kunstner. Vi vil vise henne takknemlighet og respekt for hennes livsverk, sa prest Jan Oskar Utnem.

Hennes kollegaer har fremhevet hvor viktig Brockstedt har vært for norsk musikk- og underholdningsbransje.

Blant de fremmøtte under seremonien onsdag var de tidligere kulturministrene Åse Kleveland og Ellen Horn.

Brockstedts karriere strekker seg helt tilbake til 2. verdenskrig og fram til våre dager.

Hun er for mange mest kjent for sine tolkninger av Alf Prøysen-viser, som «Tango for to», men har også gjort seg sterkt bemerket for låter som «En liten pike i lave sko» og «Augustin».

For ikke å nevne at hun tok en sterk fjerdeplass i Melodi Grand Prix i 1960 med «Voi, Voi».

Siste del av hennes karriere var mer preget av jazz, og i 2004 kom jazzalbumet «As Time Goes By». Brockstedt ble innlemmet i Rockheims Hall of Fame i 2013.

Kulturstrøm

 • Janelle Monáe signerer filmavtale

  Sangeren, låtskriveren, rapperen og skuespilleren Janelle Monáe har inngått en avtale med Universal Pictures gjennom sitt eget selskap Wondaland Pictures. De to selskapene vil fokusere på «underrepresenterte stemmer og banebrytende perspektiver», skriver Pitchfork.

  Janelle Monáe på Øyafestivalen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Ingen Bokhandlerpris til nynorsk

  Bokhandlerprisen har aldri gått til en nynorskforfatter. Alle de ti nominerte bøkene i år er skrevet på bokmål. I dag er det 37. gang prisen deles ut. – Dette vitner om ignoranse, sier Frode Grytten til Dagsavisen. Forfatteren fra Odda var nominert for to år siden. – Diskrimineringen og marginaliseringen av nynorsk finnes ennå, og gir seg utslag som dette, uttaler han. Bokhandlerprisen går til en av årets skjønnlitterære bøker.

  Forfatter Frode Grytten hjemme i Odda.
  Foto: Anders Malm / NRK
 • Takket seg selv for innsatsen

  Rapperen Snoop Dogg fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i går kveld, og benyttet anledningen til å takke seg selv. – Jeg vil takke meg for å ha hatt tro på meg selv, og for å ha jobbet så hardt alle disse årene. Jeg takker meg fordi jeg alltid prøver å gi mer enn jeg får og gjøre mer rett enn galt. Jeg vil takke meg selv for alltid å være meg selv, sa han under seremonien, ifølge Reuters. Snoop Dog takket også rapmogul Dr.Dre for å ha gitt han muligheten til å gi ut musikken sin. – Han hadde tro på meg, og så ikke ned på meg.

  Snoop Dog får Hollywood-stjerne
  Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix