Nine Inch Nails til Øya

Trent Reznor og Nine Inch Nails kommer til Øyafestivalen, men først står Sentrum Scene for tur.

Trent Reznor, Nine Inch Nails
Foto: DAVE SCHERBENCO / AP

Trent Reznor og Nine Inch Nails
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Les også: Konserter i kø

Siste tilskudd på en etter hvert fyldig Øya-meny, er industrirockerne i Nine Inch Nails, med Trent Reznor i spissen.

Stuerent lydbilde

Det amerikanske bandet - som har gjort det industrielle og teknologiske lydbildet stuerent i rocken - skal spille på sommerens Øyafestival.

Bandet kommer til Middelalderparken i Oslo for å spille onsdag 8. august.

Nine Inch Nails får æren av å avslutte den første dagen i Middelalderparken, og blir siste band ut på festivalens største scene.

På Sentrum Scene 7. april

Dette er ikke indusrirockernes eneste norgesbesøk i overskuelig framtid: Nylig solgte de ut billetter til en konsert på Sentrum Scene 7. april.

Nine Inch Nails debuterte med platen «Pretty Hate Machine» i 1989. Populariteten steg med albumet «The Downward Spiral» (1994), ei skive som inneholder låter som singelen «Closer» og «Hurt» (gjort kjent av Johnny Cash).

Forrige skive, kalt «With Teeth», kom ut i 2005, og den neste fra bandet, «Year Zero», lander i butikkene 16. april.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

 • Motemagasingigant dropper pels

  Motemagasinet Elle med 100 millioner lesere vil ikke lenger bruke klær lagd av dyrepels i sitt redaksjonelle innhold og reklamer.

  Bladet har 46 utgaver verden over. 13 av dem har allerede droppet pels, ytterligere 20 skal starte ved nyttår, og resten følger året etter.

  – Pelsens tilstedeværelse på våre sider og i vårt digitale innhold er ikke lenger i tråd med verdiene våre eller verdiene til våre lesere, sier magasinets internasjonale direktør Valeria Bessolo Lopez.

  Andre store moteblader, deriblant Vogue i Storbritannia og USA, InStyle USA og Cosmopolitan i Storbritannia har allerede droppet pels fra sitt redaksjonelle innhold. Det samme har en rekke moteprodusenter.

  (NTB)

 • Baldwin føler ikke skyld

  Natt til fredag ble intervjuet med Hollywood-skuespiller Alec Baldwin sendt i USA. Dette er det første intervjuet skuespilleren har hatt etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av filmen «Rust».

  Et av spørsmålene Baldwin fikk fra journalisten var om han følte skyld eller ei.

  – Nei. Nei. Jeg hadde kanskje tatt mitt eget liv om jeg trodde jeg var ansvarlig, og det sier jeg ikke med letthet, svarer skuespilleren, før han forteller at han drømmer om hendelsen konstant.

  – Det skal ikke være ekte ammunisjon noe som helst sted i nærheten av et filmsett. Jeg har ingenting å skjule, sa skuespilleren.

  Baldwin, sammen med andre produsenter av filmen, er saksøkt av flere tidligere medarbeidere fra filmsettet. Produsentene er blitt kritisert for å skape et «utrygt arbeidsmiljø».

  Alec Baldwin intervjues av ABC News
  Foto: Jeffrey Neira / AP
 • Gazprom overtar russiske Vkontakte

  Det statlig eide russiske gasselskapet Gazprom tar over det russiske svaret på Facebook, Vkontakte. Kjøpet av det populære sosiale mediet blir sett på som et ledd i myndighetenes ambisjon om å ta kontroll over medier og internett, melder AFP/NTB.