NRK Meny
Normal

– Nine Inch Nails-album blir TV-serie

BBC og HBO vil lage dyster framtidsvisjon om atomkrig og moralpoliti.

Trent Reznor og Nine Inch Nails

Slik så han ut i 2007, mannen bak Nine Inch Nails. Nå er albumet han ga ut det året snart klart for TV-skjermene. BBC og HBO skal produsere serien, ifølge Reznor selv.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Trent Reznor, mannen bak bandet Nine Inch Nails har i et intervju med Los Angeles Times fortalt at albumet «Year Zero» fra 2007 trolig blir filmatisert til en TV-serie.

– Vi er i utviklingsfasen med HBO og BBC om å lage en miniserie. Det er veldig spennende, og jeg bør ikke snakke for mye om det. Det er tusen hindre å komme over før noe dukker opp på TV-skjermen, men nå har vi begynt å sende utkast fram og tilbake til HBO, sa han til avisen.

Dyster framtid

Albumet beskriver en dystopisk framtid der verden er livredd bioterror, der USA og Iran har vært i atomkrig og der Statene har fått sitt eget moralpoliti. Da han ga ut albumet beskrev Reznor det selv som et «soundtrack til en film som ikke finnes».

Temaet fikk ifølge intervjuet både BBC og HBO til å hoppe. De har ansatt Lawrence Bender, produsent kjent fra Tarantino-filmene Reservoir Dogs, Pulp Fiction og Inglourous Basterds, mens Daniel Knauf fra serien Carnivale skal skrive manus.

Album til en treer

Utover det er lite kjent. Filmdatabasen IMDB har fått opprettet en henvisning til prosjektet, men ingen annen informasjon er tilgjengelig.

Til tross for TV-selskapenes iver fikk albumet blandet mottagelse da det kom. Hos NRKs Lydverket rullet anmelder Silje Ese Haugen en treer på terningen i 2007 .


«Idag står han mer lyssky tilbake og prøver å bevise at tiden ikke har temmet hans evne til å formidle samfunnskritikk og selvransakelse. Banaliteter som ”Gunfire in the street/ where we used to meet/ echoes at a beat/ and the bass goes "bomb” kommer som perler på en tråd – tekster jeg trodde ingen faktisk skrev lenger. »

Kulturstrøm