Hopp til innhold

Nico & Vinz fortsatt på fjerdeplass i USA

Osloduoen Nico & Vinz er blant de mestselgende artistene i USA, også denne uken. De beholder fjerdeplassen på den prestisjetunge Billboard-lista, men faller på radiolistene.

Nico & Vinz

Popduoen Nico & Vinz gjør det bra verden over med sin hitlåt «Am I wrong».

Foto: Sara McColgan

Nico & Vinz' megahit «Am I wrong» holder stand på listene i USA. Låten ble liggende på fjerdeplass da Billboard oppdaterte sin Hot 100 liste onsdag kveld.

Nicolay Sereba og Vincent Dery har sjarmert amerikanerne siden de i april flyttet til USA for å satse på en internasjonal karriere.

De to osloguttene har besøkt populære talkshow som «The Tonight Show» med Jimmy Fallon, «Good Morning America» og «Jimmy Kimmel Live!».

Duoen har ligget på den prestisjetunge singellisten til Billboard i hele 16 uker, og har holdt stand på fjerdeplass i seks av disse ukene. De klatret opp til fjerdeplassen 25. juni og beholdt plassen i fire uker, før de falt ned til femteplassen én uke, men var tilbake til fjerde igjen i forrige uke.

Duoen har også toppet de amerikanske radiolistene siden slutten av juni. Denne uken faller de derimot ned til 2. plass, og må se seg slått av Sam Smith og låta «Stay with Me» som nå topper radiolisten, skriver Billboard.

Turnerer i USA

Duoen gjør det óg bra i Storbritannia om dagen og klatret nylig helt til topps på iTunes i UK. Samtidig fortsetter de å turnere med superstjernen Bruno Mars i USA.

9. september skal de spille under det tv-sendte arrangementet Fashion Rocks i New York, sammen med kjente navn som Pitbull og Jennifer Lopez.

Nico & Vinz skal også spille under iHeartRadio Music festival i Las Vegas 20. september, sammen med blant annet Coldplay og boybandet One Direction.

– Alt skjer så fort. Det er som å leve en drøm, sier Vincent Dery i et nytt intervju med Fashion Rocks Live.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters