Musikk som brobygger

Norske Åsmund Gylder og native amerikaner Tom LaBlanc står bak fredsprosjektet  "One People". Ordet er tatt fra Dakota folkets tror på at alt henger sammen i livetshjulet.

Tom og Åsmund

Ny singel

One people utgir singelen " In the beginning was love" den 9. oktober og den får sin debut i radio Migrapolis. Sangen framføres av de norske artistene Nora Noor, Haddy N`jie og Line Thorstensen og er skrevet av skotske Mike Scot fra Water Boys.

Sangen er et av prosjektene til One people som jobber for at musikk kan være det verketøyet som samle folk med forsjelliger kulturell bakgrunn.

Kulturfest i fengsel

Denne uken møter reporter Asta Busingye Lydersen kvinnelige innsatene ved Bretvedt fengsel som feirer den årlige kulturuken i fengselet.

Flerkulturelle innsatter

De innsatte har sin bakgrunn fra Asia, Afrika, Øst Europa og Norge. De spiller musikk, lager internasjonal mat og pynter seg med henna maling. Målet  med kulturuken er at de innsatte blir kjent med hverandres kultur for å hindre konflikter.

Hør mer på radio Migrapolis 30.09.07  på P2 Søndag Kl 1330

Kulturstrøm

  • Putin vil kontrollere rappmusikk

    President Vladimir Putin meiner rapp er basert på «sex, dop og protestar» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russarar. Han ytra ønskjet på eit møte med kulturelle leiarar i St. Petersburg denne veka. Eit forbod er ikkje aktuelt.

  • Nordmann Europas beste filmfotograf

    Martin Otterbeck blei laurdag kveld hedra som Europas beste filmfotograf under European Film Awards (EFA) i Sevilla i Spania. Fotoprisen fikk han for Erik Poppes film «Utøya 22. juli». Det er 31. gang at European Film Awards går av stabelen.