Spesialsending: Lars og Rakel

Lars og Rakel er unge, urbane og single. Hun er fotograf, han prøver å livnære seg som musikkprodusent. De møtes, det slår gnister, og de blir kjærester. Men lykkelige alle sine dager? Nei. Så man kan si at Lars og Rakel er et helt vanlig par!

Rakel og Lars

Gled deg til spesialsendinger med Lars og Rakel to søndager på rad i Radioteatret.

Foto: Evy Andersen / NRK

Når smådjevlene tar over

Hva skjer når en liten stemme inne i hodet ditt begynner å blande seg inn i virkeligheten?

Foto: Evy Andersen / NRK

Historien om Lars og Rakel fortelles gjennom små episoder. Vi møter dem på første date, i butikken, hjem fra flyreisen, sammen med venner, når de pusser opp og når de diskuterer både giftemål og familieforøkelse.

For første gang har vi laget interaktivt radiodrama. Det betyr at du kan følge hovedpersonene både på Facebook og Twitter. Der kan du komme med kommentarer og innspill, og kommunisere med karakterene!

Men du må ikke delta i diskusjonene eller samtalene. Hvis du ønsker det kan du nøye deg med å høre episodene. Til nå har de vært å finne som podkast og til streaming, og i Nitimen på P1 og Sånn er livet på P2. Og nå har Radioteatret satt sammen to spesialsendinger, kun med Lars og Rakel-episoder.

For deg som ikke kjenner Lars og Rakel fra før: forbered deg på et tett møte, der du ikke bare hører hva de sier, men også hva de tenker!

Sendes i P2 søndag kl. 15.03, med reprise i samme kanal mandag kl. 21.03.

Kulturstrøm

 • 40 millioner så nyttårskonsert

  Wienerfilharmonikernes konsert som hvert år sendes på NRK første nyttårsdag, gikk i år ut direkte til 42 land og et rekordstort publikum skriver Eurovision Broadcasting Union i et nyhetsbrev.

  Også i år ønsker Wienerfilharmonikerne alle et Godt Nytt År fra den gyldne salen i Musikverein. Dirigent er Christian Thielemann og balletten er koreografert av Andrey Kaydanovskiy
Kommentator i Wien er Arild Erikstad.
 • Utvider populært barnebokunivers

  Jeff Kinneys «En pingles dagbok» har hatt internasjonal suksess. På verdensbasis har bøkene solgt i 200 millioner eksemplarer. Nå kommer forfatteren med en ny serie fra samme univers, der det er Pinglas bestevenn som skriver dagbok, melder NTB.

  Forfatter Jeff Kinney
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Tema
 • Låten som endret synonymordboka

  Sjarmtroll, tøtte, det svake kjønn: dette er noen av ordene oppført som synonymer for «kvinne» i Gyldendals synonymordbok i 1974. Artist Bente Geving forteller hvordan bandet hennes Amtmandens døtre med låten «Synonymordboka» bidro til en endring av dette oppslagsverket. Hør mer i NRK P2s Spillerom.

  Video Amtmandens døtre synger "Rett til Arbeid"