Hopp til innhold

Spesialsending: Lars og Rakel

Lars og Rakel er unge, urbane og single. Hun er fotograf, han prøver å livnære seg som musikkprodusent. De møtes, det slår gnister, og de blir kjærester. Men lykkelige alle sine dager? Nei. Så man kan si at Lars og Rakel er et helt vanlig par!

Rakel og Lars

Gled deg til spesialsendinger med Lars og Rakel to søndager på rad i Radioteatret.

Foto: Evy Andersen / NRK

Når smådjevlene tar over

Hva skjer når en liten stemme inne i hodet ditt begynner å blande seg inn i virkeligheten?

Foto: Evy Andersen / NRK

Historien om Lars og Rakel fortelles gjennom små episoder. Vi møter dem på første date, i butikken, hjem fra flyreisen, sammen med venner, når de pusser opp og når de diskuterer både giftemål og familieforøkelse.

For første gang har vi laget interaktivt radiodrama. Det betyr at du kan følge hovedpersonene både på Facebook og Twitter. Der kan du komme med kommentarer og innspill, og kommunisere med karakterene!

Men du må ikke delta i diskusjonene eller samtalene. Hvis du ønsker det kan du nøye deg med å høre episodene. Til nå har de vært å finne som podkast og til streaming, og i Nitimen på P1 og Sånn er livet på P2. Og nå har Radioteatret satt sammen to spesialsendinger, kun med Lars og Rakel-episoder.

For deg som ikke kjenner Lars og Rakel fra før: forbered deg på et tett møte, der du ikke bare hører hva de sier, men også hva de tenker!

Sendes i P2 søndag kl. 15.03, med reprise i samme kanal mandag kl. 21.03.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.