Hopp til innhold

Morten går solo igjen

Det er 13 år siden Morten Harket ga ut soloalbumet "Wild Seed". Nå er endelig superstjernen klar med oppfølgeren.

Morten Harket
Foto: Scanpix

Se hele sendingen i Nett-TV

Han er mest kjent som vokalist i tidenes norske band, a-ha. Men nå går Morten Harket solo igjen, 13 år etter ”Wild Seed”. Ikke det at Morten har ligget på latsida etter forrige album, mannen har hatt mer enn nok å gjøre med a-ha i mellomtida. I tillegg til å snakke med Anne Grosvold om hvordan det er å stå på scenen uten a-ha, spiller Harket låta ”Darkspace” fra hans kommende album ”Letter From Egypt”.

Comebackjentene

På søndag står håndballaristokraten Nordstrand i fare for å rykke ned. I et forsøk på å forhindre dette, har klubben leid inn eksternt hjelp av to damer som egentlig satte både sko og sprayklisterboksen på hylla for en stund siden, nemlig Mia Hundvin og Susann Goksør Bjerkrheim. Man skal vel voktes seg vel for å sammenligne disse comebackene med Lasarus, men ting har visst forandret seg for våre to håndballheltinner siden sist de herjet på parkett i inn og utland…

Sveriges matmor

Kokke-Tina Nordström har siden sist vi så henne på norske tv-skjermer også blitt ”danse-Tina”. Den sjarmerende skåningen gikk nemlig helt til topps i den svenske versjonen av ”Skal vi danse” for noen uker siden. I disse dager er hun i Norge for å spille inn programmer til en ny matserie, men tro ikke at Tina har leid seg inn på Bagatelles kjøkken. Nei, hun lager mat på Jostedalsbreen! Hos Anne Grosvold får vi noen smakebiter fra den nye serien og en god prat med Tina.

Samantha Power

Den amerikanske forfatteren Samantha Power fram til nylig en av presidentkandidat Barack Obamas politiske rådgivere og hans nære venn. I mars valgte Power å trekke seg fra stillingen etter å ha uttalt at Hilary Clinton var ”et monster”. Hvordan er egentlig Obama? Angrer hun på uttalelsen? Kommer hun noensinne til å arbeide for Obama igjen? Dette er noen av spørsmålene vi håper å få svar på i kveldens ”Grosvold”

Forsvarsministeren

I en tungpansret landcruiser har hun oppsøkt det som nå regnes for å være verdens farligste land. Fulgt av livvakter og militærpoliti og en egen sykepleier i beredskap. Det er første gang siden terrorangrepet på Serena hotell i Kabul i januar, hvor Dagbladets Carsten Thomassen ble drept og DU-delegat Bjørn Svenungsen livstruende skadet, at en norsk statsråd besøker Afghanistan. Nå er Anne-Grethe Strøm-Erichsen akkurat tilbake i Norge og i kveld er hun gjest i Anne Grosvold.

Kulturstrøm

 • Gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet

  «Syk pike» er sylskarp satire over oppmerksomhetstyranniet, skriver Filmpolitiets Birger Vestmo fra filmfestivalen i Cannes.

  – Dette er en helt særegen film som ligner på lite annet, et smart og vittig komidrama med innslag av blod og kroppsvæsker som gjør at man vrir seg av frydefullt ubehag i kinosetet, skriver Vestmo, og gir filmen terningkast fem.

  Signe (Kristine Kujath Thorp) bedriver selvmedisinering i Kristoffer Borglis «Syk pike».
  Foto: Ymer Media / Ymer Media
 • 9000 Youtube-kanaler fjernet

  Youtube fjerner mer enn 9000 kanaler med innhold fra krigen i Ukraina, skriver The Guardian. Over 70.000 videoer er fjernet fordi de bryter med plattformens retningslinjer. Blant videoer som er fjernet er de som kaller krigen for et frigjørings-oppdrag.

  Youtube har rundt 90 millioner brukere i Russland.

 • Deichman-film vant priser

  En film som viser innsiden av nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika i Oslo har vunnet to priser på den internasjonale bokmessa i Torino i Italia.

  Filmen vant kategoriene «Årets beste video» og «Årets dokumentar». Den seks minutter og 14 sekunder lange filmen viser innsiden av Deichman Bjørvika, med forfatterne Lars Saabye Christensen og Camara Lundestad Joof og en pianospillende Lars Lillo-Stenberg sammen med sangeren Maria Lotus.

  – Dette er fantastisk moro og virkelig stas. Vi bestemte oss for å lage en proper film med elementer fra den store åpningen av Deichman Bjørvika, fordi kun et lite antall mennesker fikk være tilstede på grunn av pandemien. Med filmen fikk «alle» mulighet til å se og høre, sier åpningsfestansvarlig Reinert Mithassel i Deichman i en pressemelding fra Oslo kommune.

Flere kulturnyheter