Hopp til innhold

Morrissey til Norge i august

Den tidligere «The Smiths»-vokalisten skal spille i Bergen og Stavanger.

Morrissey

TIL NORGE: 6. og 8. august spiller Morrissey konserter i Bergen og Stavanger.

Foto: SHAUN TANDON / Afp

Den siste tiden har det versert rykter om at den britiske artisten Morrissey skulle spille konserter i Norge denne sommeren. Nå bekrefter bookingbyrået Atomic Soul ryktene.

Grieghallen

BERGEN: 6. august får Grieghallen i Bergen besøk av Morrissey.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Steven Patrick Morrissey skal spille to konserter; i Grieghallen i Bergen 6. august og i Stavanger Konserthus 8. august.

– Den frittalende og eksentriske rockeren er endelig klar for et gjensyn med sitt norske publikum, skriver Atomic Soul i en pressemelding.

Fan-nettstedet True-to-you.net var et at stedene som i dag meldte at Morrissey skulle holde konserter i Bergen og Stavanger, men det ble ikke bekreftet før senere.

Norge og sykdom

Den tidligere «The Smiths»-vokalisten har opptrådt i Norge seks ganger tidligere, senest i 2013 under Nobelkonserten.

Han huskes også fra en konsert på Sentrum Scene i 2009 da han gikk av scenen etter å ha blitt truffet av et ølglass.

Morrissey har de siste årene slitt med sykdom, blant annet magesår, dobbeltsidig lungebetennelse, matforgiftning og luftveisinfeksjon.

I 2014 kom det også frem at artisten har mottatt kreftbehandling.

Tidenes beste album?

Morrissey har vært en aktiv aktør i musikkverden siden han slo gjennom med «The Smiths» i 1984. Sammen med Johnny Marr ga han ut fire studioalbum under navnet The Smiths, som sjelden er utenfor topplisten over tidenes mest innflytelsesrike plater.

NME har blant annet kåret «The Queen is Dead» til tidenes beste album.

Morrissey har også hatt en aktiv solokarriere, med flere plater som har nådd høyt opp på listene verden rundt. Morrissey er minst like kjent for sin kompromissløse tunge.

I rekken av kontroversielle sitater har veganeren blant annet sagt følgende om terrorangrepene 22. juli.

– Massakren i Norge er ingenting mot massakren på McDonald's hver dag.

Billettene kommer for salg allerede på onsdag klokka 09:00.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.