Hopp til innhold

Miller beskyldte sin mor for løgn

Sienna Millers mobil ble hacket og avlyttet, og hun beskyldte sin egen mor for å lekke historier til News of the World. Nå kan Rupert Murdochs News Corps. vente seg søksmål også i USA.

Sienna Miller

Sienna Miller har slåss mot paparazzier i årevis. I mai ble hun tildelt erstatning etter å ha blitt avlyttetet av News of The World.

Foto: CARL COURT / Afp

Rupert Murdoch.

Rupert Murdoch

Foto: HECTOR MATA / AFP
Jude Law poserer for verdenspressen

Jude Law

Foto: ERIC GAILLARD / REUTERS
Sliten Hugh Grant

Hugh Grant

Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Den britiske skuespilleren Sienna Miller (29) står på en eksklusiv liste: Kate Middleton, Tony Blair, Sir Alex Ferguson, London-ordfører Boris Johnson og Rolling Stones-vokalist Mick Jagger har alle fått mobiltelefonen sin hacket og avlyttet av den britiske tabloiden News of The World.

Advokater som jobber for ofrene i avlyttingsskandalen i britiske News of The World, planlegger nå søksmål også i USA mot tabloidens morselskap News Corp, ifølge Sky News .

Brøt man også amerikansk lov?

Dette er nok en opptrapping i avlyttingsskandalen, og kan true posisjonen til News Corps grunnlegger Rupert Murdoch ytterligere.

Saken vil legges frem i New York, og advokatene vil påstå at man under avlytningsskandalen ikke bare brøt britisk lov, men muligens også amerikansk lov.

Tidligere har det kommet frem at familien til terrorofre etter 7. juli-angrepet i London, ble avlyttet av News of The World-journalister . Nå vil enhver amerikansk rett fokusere på voicemailen til ofrene eller etterlatte etter terrorangrepene 11. september, for å finne ut om også de ble avlyttet av skandalejournalistene.

Paranoid Miller

Sienna Miller kunne ikke forstå hvor journalister fikk tak i slik inngående informasjonen om hennes privatliv. Hun begynte til slutt å tro at de gjentagende artiklene, publisert i søndagstabloiden, måtte lekke fra nære venner eller, i verste fall, hennes egen familie.

Til slutt ble hun så paranoid over News of The Worlds stadige oppslag av intime historiene om henne, at hun beskyldte sin egen mor, søster og tidligere kjæreste, Jude Law, for å selge dem til pressen.

– Jeg samlet alle i et rom og sa til dem at en person i dette rommet lyver og selger historier om meg. Og at denne personen må innrømme det, sier hun til Independent .

Slåss mot paparazzier i årevis

Sienna Miller er blitt kjent for å slåss mot den nærgående delen av pressen. I årevis har hun blitt fotfulgt av innpåslitne paparazzier. Og i årevis har hun stevnet dem for retten.

Damen har vunnet utallige trakasserings-saker mot tabloidene, med det resultat at de i dag ikke har lov til å vente utenfor huset hennes, følge etter henne, eller ta bilder av henne på noen steder der det er rimelig å forvente å være privat.

Men, den verste kampen har hun hatt med Rupert Murdochs News of The World. I årevis har hun mistenkt tabloiden for å avlytte mobiltelefonen sin, og det var hun som gikk først ut i strid mot tabloiden allerede i juni 2010.

Forteller for første gang

Nå forteller hun for første gang Independent om rettsstriden. Hun har tidligere vært tilbakeholden når det gjelder denne saken, til tross for at hun - ifølge Hugh Grant, er den virkelige heltinnen i saken. Han beskriver henne som den som var «førstemann ut av skyttergraven i strak gange mot maskingeværene.»

Miller har motsagt tabloidenes utsagn om at en skuespillers suksess avhenger av publisitet. Etter at hun forsvant fra skandaleavisenes forsider har karrieren skutt fart. For øyeblikket har Miller en rolle i seks filmer som snart har premiere.

– Min karriere har lidd stort fordi jeg hadde et rykte for å være en veldig tabloid person. Bak meg har jeg sju år med artikler jeg må komme over. Jeg levde 20-årene mine i tabloidene, og jeg tror ingen mellom 20 og 30, hvis liv har blitt dokumentert og tabloidisert til så grader tar seg særlig pent ut.

Miller ble i mai tilkjent rundt en million kroner fra skandaleavisen etter en rettstvist der de innrømte å ha hacket mobiltelefonen hennes og misbrukt privat informasjon.

Les hele intervjuet med Sienna Miller her: Independent

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor