Hopp til innhold

Michael Douglas alvorlig kreftsyk

Hollywood-skuespiller Michael Douglas (65) avslørte tirsdag at strupekreften han er rammet av allerede er inne på sitt siste og mest alvorlige nivå.

Video Michael Douglas hos Lettermann

Det var under en gjesteopptreden hos talkshow-verten David Letterman at Douglas sjokkerte publikum ved å fortelle hvor alvorlig kreftsykdommen han egentlig er, melder Reuters.

Det er bare to uker siden skuespilleren gikk ut og fortalte at han var syk, og én uke siden han startet med strålebehandling og cellegift. Ifølge legene er strupekreften allerede på nivå 4, en sykdomsgrad som av de fleste leger anses som uhelbredelig når kreften har spredt seg.

God prognose

– Nei, man skulle vel helst ønske at man var på nivå 1… Men kreften har ikke spredt seg ennå, så vi håper fortsatt på det beste, svarte 65-åringen på spørsmål fra Letterman om det var en god prognose.

– Slik det ser ut for øyeblikket, har jeg en 80 prosent sjanse for å bli frisk, og det er jo bra.

Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones

Michael Douglas har den alvorligste graden strupekreft, men håper fortsatt på det beste. Her sammen med kona Catherine Zeta-Jones.

Foto: Ben Birchall / Ap

Ifølge Douglas selv er det drikking og røyking som har ført til kreftsykdommen. Han hadde vært plaget med vond hals en stund, uten at legene klarte å finne årsaken.

Frustrert

Wall Street 2

Michael Douglas er for tiden aktuell med filmen «Wall Street 2».

Foto: Barry Wetcher SMPSP

Etter sommerferien undergikk han en biopsi, som avslørte den alvorlige sykdommen. 65-åringen legger ikke skjul på at han er frustrert over legene som ikke oppdaget strupekreften tidligere.

– Jeg var jo der allerede tidlig på sommeren og klaget over ubehag og smerter, men de klarte ikke se det da, forteller skuespilleren.

Kulturstrøm

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP
  • Nye rekordar for Swift

    Aldri før har eit album blitt strøyma så mykje på ei veke som Taylor Swifts «The Tortured Poets Department». Utgjevinga gjekk rett til topps på Billboard-lista.

    Musikkmagasinet sjølv omtaler det som «ein historisk debut på nummer 1».

    Albumet med 16 låtar blei gitt ut 19. april. To timar seinare overraska Swift fansen ved å sleppe 15 låtar til, og kunngjorde at det var eit dobbeltalbum.

    I veka fram til og med 25. april blei det selt 2,61 millionar såkalla albumekvivalentar. Av dette var 1,91 millionar tradisjonelt albumsal, inkludert digitale nedlastingar, CD-ar, kassettar og heile 859.000 vinylplater.

    Dette er det høgaste talet vinylkopiar av eit album som er selt på ei veke i moderne tid, opplyste Billboard.

    (NTB)

    Taylor Swift