Metallica på Spotify etter mange års motstand

12 år etter at Metallica saksøkte Napster for å dele platene deres, har de omsider sagt ja til gjøre musikken sin tilgjengelig på nett.

Sean Parker og Lars Ulrich

Metallica-trommis Lars Ulrich møtte i dag Spotify-styremedlem og Napster-grunnlegger Sean Parker, mannen de saksøkte for 12 år siden.

Foto: SPENCER PLATT / Afp

I 2000 saksøkte de amerikanske heavyrockerne, anført av sin danskfødte trommeslager Lars Ulrich, nettstedet Napster for å tillate brukerne å bytte bandets plater på nettet.

Nå har bandet endret syn på gratis strømming og deling av musikk, og torsdag kveld lå alle deres album tilgjengelig på strømmetjenesten Spotify.

– Vi har alltid forsøkt å ha kontroll over måten vi presenterer musikken vår på. Det er årsaken til at vi først ville se hvordan digitale forhandlere og strømmetjenester fungerer. Vi synes det er fett å slippe musikken vår løs via Spotify, sier Ulrich.

Han dukket opp på scenen i New York torsdag sammen med Spotify-sjefen Daniel Ek og Sean Parker som Ulrich i sin tid røk uklar med. Parker er nemlig mannen som grunnla fildelingstjenesten Napster. I dag er han styremedlem i Spotify.

Metallica ble grunnlagt i 1981, og har solgt over 100 millioner plater. Som et av verdens største metalband kommer nyheten om at musikken blir tilgjengelig på Spotify til å glede en rekke fans.

Metallica offentliggjorde også nylig at de nå eier alle sine originalopptak, inkludert filmer. Bandet har også lansert sitt uavhengige plateselskapet Blackened Recordings.

Music-Metallica-Spotify James Hetfield, Kirk Hammett

Metallica har solgt 100 millioner plater, og er også et popukært liveband som har besøkt Norge en rekke ganger.

Foto: Barry Brecheisen / Ap

Kulturstrøm