Mest spilte på Spotify (10)

Når Spotify gjør opp jubileumsstatusen, er det Drake som er den mest spilte artisten de ti årene. Rihanna er den mest spilte kvinnelige artisten. I Norge har vi hørt mest på Eminem, og her er Kygo og Karpe også på topp ti-lista. Den svenske strømmetjenesten skal ha utbetalt mer enn 10 milliarder euro til de som har rettighetene til musikken. Over 80 millioner bruker tjenesten i 65 land.

Drake
Foto: Jonathan Short / Ap

Kulturstrøm

 • Første trailer for Star Wars-serie

  Den første TV-serien frå Star Wars-universet kjem ut i november i år. Han har fått namnet «The Mandalorian» og har chilenaren Pedro Pascal (kjent frå Game of Thrones) i hovudrolla. Serien kjem ut på Disneys nye strøymeteneste, Disney+.

 • Vann Dronningens musikkonkurranse

  Den russiske barytonen Sergej Kajdalov (27) vann Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Songaren konkurrerte ut fem andre finalistar på Den Norske Opera og Ballett fredag kveld. Premien var på 500.000 kroner. Høyr heile finalen i NRK Klassisk her.

 • Banal, men nydelig popmusikk

  P3s musikkprodusent Ruben Gran anbefaler Taylor Swifts blodferske låt «Soon You’ll Get Better» i ukas musikkanbefalinger. Den amerikanske artisten slapp albumet «Lover» i dag. Det er hennes første på to år og har høstet gode kritikker fra blant annet Rolling Stone og Variety.

  FILE PHOTO: Taylor Swift performs at the iHeartRadio Wango Tango concert in Carson
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters