NRK Meny

Mer penger til humaniora

Vi har stort behov for mer kunnskap om hvordan menneskers forståelse, holdninger, handlinger og kultur påvirker samfunnsutviklingen, sier Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen: – Vi trenger den humanistiske forskningen med på laget for å løse de store samfunnsutfordringene. Derfor gir forskningsrådet humanistisk forskning et løft. Økonomisk innebærer det økning på 176 millioner kroner ut fra dagens nivå. Denne satsinga er ei oppfølging av regjeringens humanioramelding som kom i mars 2017. (Forskningsrådet)

Humaniorameldingen
Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz