Hopp til innhold

Storsatsing på bøker

Fra 5. januar blir det mer litteratur på NRK P2. I tillegg til nye norske og internasjonale bøker, henter vi frem mesterverk fra litteraturhistorien.

NRK P2- fordypning og refleksjon.

Fra 5. januar vil denne gjengen snakke om bøker alle hverdager på P2.

Foto: Kaland, Ole / NRK

Bok i P2 er NRKs nye radiosatsing på litteratur. Alle hverdager fra og med 5. januar blir det daglige litteraturprogrammer klokken 17.03, med reprise klokken 23.03. Programmene vil omfatte norsk og internasjonal litteratur, skjønnlitteratur og sakprosa, bøker for barn og bøker for voksne.

Klassikere og opplesning

Fredag blir det fremdeles opplesninger, tilrettelagt av Grethe Berge. Først ut på nyåret er Tore Renbergs "Farmor har kabel-TV". Torsdager vil redaksjonen ta for seg klassikere fra verdenslitteraturen. Og hva er mer naturlig i Hamsun-året enn å starte med "Sult"?

Programmene vil by på anmeldelser, forfatterintervjuer, analyser og reportasjer. I løpet av våren vil også NRKs litteraturnettsider oppjusteres.

Gjenkjennelige stemmer

Om bøkene nå presenteres på en ny måte, vil mye være kjent for faste P2-lyttere. Kritikerkorpset består av Marte Norheim, Leif Ekle og Ole Jan Larsen.

Bokanmeldelser

Arild Jonsjord, Lisbeth David-Andersen, Cille Biermann og Vera Kvaal alternerer med programledelse og reportasjer.

Programmene vil kunne lastes ned som podkast.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.