Hopp til innhold

Maratonsending fra Oslo Bokfestival

Lørdag sendte NRK.no direkte fra Oslo Bokfestival her i nett-tv fra kl. 10.30-18. Seere deltok også med spørsmål og kommentarer under hele sendingen.

Oslo Bokfestival
Foto: Scanpix

Lørdag morgen var programledere Mona Vetrhus og Cille Biermann på plass i NRKs bokmesse-studio i Spikersuppa for å lede en åtte timer lang sending fra Oslo Bokfestival.

Sammen med bokanmelder Knut Hoem sørget de for å holde stemningen på topp med forfattersamtaler, opplesninger og konkurranser. Hele sendingen ble sendt direkte her på NRK.no.

Seere deltok også med innspill og spørsmål via live-chat, Twitter og Facebook.

Norges største bokfestival

Oslo Bokfestival er Norges største bokfestival. Fra 17. til 19. september fylles hovedstaden av hundrevis av små og store litteraturarrangementer.

Karl Johans gate og Spikersuppa har blitt bilfritt festivalområde med blant annet utescene og boksalg, men en rekke litterære aktiviteter finner også sted blant annet på Litteraturhuset, Operaen, forlagshus, bokhandler og utesteder.

Blant gjestene som kom innom NRK.nos studio var Helene Uri, Vigdis Hjorth, Henrik Langeland, Stian Barsnes Simonsen, Erlend Loe og Kari Tinnen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Bruker erfaringer fra egen rusproblematikk, kjærlighet og en ungdomstid i rampelyset

  – Musikken til Tyr har blitt mer emo, og minner flere ganger om emo-rap fra miljøer som amerikanske GothBoiClique. Låtene drives av lange, dype toner og plasserer seg i et melankolsk landskap. Det står i stor kontrast til andre store norske rappere sin dansbare, poppete musikk, skriver NRKs musikkanmelder Sofie Martesdatter Granberg om Tyrs nye album «Bedøvelse gjør mester».

 • Flertall på Stortinget beskytter sovende lov om kinoforbud på søndager

  På søndagens kinoprogram i Oslo starter hele ti forestillinger før klokken 13.

  Det er kun lov fordi politiet gir kinoene tillatelse. Loven sier nemlig at man ikke kan ha arrangementer på helligdager mellom kl. 06 og 13.

  Venstre, Høyre og Frp har foreslått å tillate kinoforestillinger før klokken 13 på søndager. Men en samlet venstreside sier nei.

  Stortingsflertallet vil beskytte loven om kinonekt før klokken 13 på søndager, skriver Aftenposten. Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) er enig.

  – Reglene er med på å gjøre disse dagene annerledes enn resten av uken. Jeg ser ingen grunn til å liberalisere kino-regelverket, skriver hun i en e-post til avisen.

  Flere av kinoene som ofte viser filmer før kl. 13 befinner seg i Oslo. Det er Nordisk Film AS som sender søknader om dispensasjon til politiet. Oslo politidistrikt bekrefter til Aftenposten at de innvilger samtlige søknader.

  RAMMET AV PANDEMIEN: Colosseum kino i Oslo sendte en hilsen til publikum under coronapandemien. Men det kostet kinoer og teatre dyrt at publikum ble vant til å sette hjemme.
  Foto: Gitte Johannessen / NTB
 • «Oppenheimer» vinner toppprisen på SAG-utdelingen

  Filmen «Oppenheimer» er tildelt prisen for beste skuespillerensemble på Screen Actors Guild-utdelingen i Los Angeles. Dette er den gjeveste SAG-prisen.

  Film- og TV-prisene fra Screen Actors Guild (SAG) ble delt ut i Los Angeles natt til søndag norsk tid av skuespillerforbundet SAG-AFTRA. Mange av medlemmene der er også blant de som stemmer fram Oscar-prisene. SAG-prisene pleier å gi en viktig pekepinn om hvilke amerikanske filmer som får flest Oscar-priser.

  «Oppenheimer» handler om fysikeren J. Robert Oppenheimer, som ledet arbeidet med utviklingen av den første atombomben i USA.

  (NTB)