Maratonsending fra Oslo Bokfestival

Lørdag sendte NRK.no direkte fra Oslo Bokfestival her i nett-tv fra kl. 10.30-18. Seere deltok også med spørsmål og kommentarer under hele sendingen.

Oslo Bokfestival
Foto: Scanpix

Lørdag morgen var programledere Mona Vetrhus og Cille Biermann på plass i NRKs bokmesse-studio i Spikersuppa for å lede en åtte timer lang sending fra Oslo Bokfestival.

Sammen med bokanmelder Knut Hoem sørget de for å holde stemningen på topp med forfattersamtaler, opplesninger og konkurranser. Hele sendingen ble sendt direkte her på NRK.no.

Seere deltok også med innspill og spørsmål via live-chat, Twitter og Facebook.

Norges største bokfestival

Oslo Bokfestival er Norges største bokfestival. Fra 17. til 19. september fylles hovedstaden av hundrevis av små og store litteraturarrangementer.

Karl Johans gate og Spikersuppa har blitt bilfritt festivalområde med blant annet utescene og boksalg, men en rekke litterære aktiviteter finner også sted blant annet på Litteraturhuset, Operaen, forlagshus, bokhandler og utesteder.

Blant gjestene som kom innom NRK.nos studio var Helene Uri, Vigdis Hjorth, Henrik Langeland, Stian Barsnes Simonsen, Erlend Loe og Kari Tinnen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

 • Norsk film fikk kritikerpris i USA

  New York-kritikerne kåret fredag «Verdens verste menneske» til årets beste utenlandske film. Det har ikke skjedd før med en norsk film. Kåringen kan få betydning for sjansene til å bli Oscar-nominert, melder Rushprint og VG.

  Bilde frå filmen "Verdens verste menneske" (2021)
  Foto: Oslo Pitctures
 • Chris Cuomo sparket fra CNN

  CNN-profilen Chris Cuomo har fått sparken fra CNN etter at det ble avslørt at han hadde hjulpet broren sin, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo, bekrefter CNN. Andrew Cuomo er anklaget for seksuell trakassering, og broren Chris skal ha bistått ham blant annet med råd om hvordan saken skulle håndteres overfor mediene.

  Chris Cuomo ble suspendert tidligere denne uka etter at nye detaljer om hvordan han hjalp broren kom fram. CNN har fått et advokatfirma til å gjennomgå detaljene i saken, og konklusjonen er at programlederen avskjediges på dagen.

  Andrew og Chris Cuomo
  Foto: AP
 • Pris til Hamar-fotograf

  Hamar-fotograf Arnfinn Johnsen er kåret til «Årets fotograf» i Oslo Fotograflaugs laugskonkurranse. Han har vunnet prisen innen klassen for klassiske portretter, og premien er et kamera i helstøpt bronse, melder Hamar Arbeiderblad. Flere av hans fotografier av idrettsstjerner er utstilt i Vikingskipet i Hamar og Norges Olympiske Museum i Lillehammer.

  Senja- og Hamar-fotografen Arnfinn Johnsen
  Foto: Arild Moe / NRK