Hopp til innhold

Maratonsending fra Oslo Bokfestival

Lørdag sendte NRK.no direkte fra Oslo Bokfestival her i nett-tv fra kl. 10.30-18. Seere deltok også med spørsmål og kommentarer under hele sendingen.

Oslo Bokfestival
Foto: Scanpix

Lørdag morgen var programledere Mona Vetrhus og Cille Biermann på plass i NRKs bokmesse-studio i Spikersuppa for å lede en åtte timer lang sending fra Oslo Bokfestival.

Sammen med bokanmelder Knut Hoem sørget de for å holde stemningen på topp med forfattersamtaler, opplesninger og konkurranser. Hele sendingen ble sendt direkte her på NRK.no.

Seere deltok også med innspill og spørsmål via live-chat, Twitter og Facebook.

Norges største bokfestival

Oslo Bokfestival er Norges største bokfestival. Fra 17. til 19. september fylles hovedstaden av hundrevis av små og store litteraturarrangementer.

Karl Johans gate og Spikersuppa har blitt bilfritt festivalområde med blant annet utescene og boksalg, men en rekke litterære aktiviteter finner også sted blant annet på Litteraturhuset, Operaen, forlagshus, bokhandler og utesteder.

Blant gjestene som kom innom NRK.nos studio var Helene Uri, Vigdis Hjorth, Henrik Langeland, Stian Barsnes Simonsen, Erlend Loe og Kari Tinnen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)