Hopp til innhold

Mankell med ny Wallander-bok

Dette blir garantert den siste boken om Kurt Wallander, sier Henning Mankell.

Henning Mankell
Foto: FABIAN BIMMER / AP

Det er ti år etter «Pyramiden», den niende boken i serien om Kurt Wallander, ble gitt ut. Den gang da lovet forfatter Henning Mankell at han ikke skulle skrive nok en bok om politietterforskeren, men nå har altså forfatteren angret seg.

Til Kulturnyheterna sier Mankell at han kom på at han aldri har fortalt hvem Kurt Wallander egentlig er. Samtidig forteller han at boken er skrevet slik at det denne gangen blir umulig å skrive nok en bok på et senere tidspunkt.

- Han dør ikke, men det skjer noe som gjør at det ikke går an å fortsette, avslører Mankell om boken, «Den urolige mannen», som kommer i august i år.

Også i 2003 slapp Mankell en bok hvor Kurt Wallander opptrådte, men den gangen var det datteren Linda Wallander som var bokens hoveperson.

BAFTA til britisk Wallander

Under helgens BAFTA-utdeling for fjernsyn i London, vant den britiske filmatiseringen av Kurt Wallander-bøkene prisen for beste dramaserie.

Serien ble en stor suksess i Storbritannia i fjor med mellom 5.3 og 6.2 millioner seere. Den kjente, britiske skuespilleren Kenneth Branagh sin innsats som Kurt Wallander, fikk gode kritiker av TV-anmelderne.

Serien som bygget på bøkene «Villspor», «Brannvegg» og «Ett skritt etter», ble produsert for BBC av det svenske produksjonsselskapet Yellow Bird, som blant annet også står bak storfilmen «Mannen som hater kvinner». Serien ble spilt inn i Ystad i Skåne, hvor Wallander-karakteren kommer fra.

Bristisk Wallander fikk BAFTA-prisen for beste dramaserie
Foto: BEN STANSALL / AFP

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.