Må Erik reise hjem i kveld?

Erik blir utsatt for en ulykke som truer hans videre deltakelse i "Ingen grenser". Sammen med Suzanna stiller han i nettmøte etter sendingen!

Erik Normann i Ingen grenser

Erik råker ut for en ulykke i kveldens sending. Må han reise hjem, eller får han bli med videre over Nordkalotten?

Foto: Håvard Jenssen / NRK

I kveld er det klart for tredje episode av «Ingen grenser», hvor Lars Monsen skal lede en trupp på elleve menn og kvinner over Nordkalotten. Felles for alle deltakerne er at de har en eller flere funksjonshemninger.

Nettmøte med Suzanna og Erik etter sendingen: Send inn dine spørsmål nå!

Forrige epsiode endte i uvisshet for "Ingen grenser"-deltakerne. Vi ble vitne til at Per Cristian måtte bli kjørt til sykehus på grunn av en eskalerende urinveisinfeksjon. Resten av gjengen ble værende igjen i campen for å avvente videre beskjed. Har de mistet Per Christian, eller kommer han tilbake?

Se de første episodene i nett-TV:

Under sterkt tidspress

Dramatikken fortsetter i kveld, når deltakerne begynner på den krevende etappen frem mot ekspedisjonens høyeste punkt, som ligger nesten 800 meter over vannet i Store-Sjøfallet Nasjonalpark.

Se videosnutt fra kveldens episode:

Video nsps_upload_2010_3_19_19_57_53_81.jpg

Gjengen er under sterkt tidspress og beveger seg langsommere gjennom terrenget enn ekspedisjonsleder Lars Monsen hadde beregnet.

Ustabile værforhold, smågnisninger mellom deltakerne og ikke minst en kjedelig ulykke som rammer Erik, bidrar til at kveldens episode er mettet av nerver.

Erik: - Tror på meg selv!

Det er ikke første gang Erik Normann blir utsatt for uhell. Familiefaren på 44 er født med misdannelser, og flere feiloperasjoner har påført ham varige skader og kroniske smerter.

– Jeg tror på to ting: Meg selv og skjebnen.Det kommer som regel noe godt ut av alt som skjer, man klarer bare ikke alltid å se det selv, sier Erik, som stiller i nettmøte etter sendingen i kveld.

Han håper at serien kan bidra til at folk får et mer nyansert syn på funksjonshemmede.

– Kroppen er bare en fasade. Selv om man sitter i rullestol, har amputeret armer eller bein og må bruke proteser eller har andre ytre deformiteter, gjelder det å se mennesket gjennom fasaden. Styrken ligger i hjernen og den er det som regel ikke noe i veien med hos de aller fleste av oss, påpeker Erik.

Små glimt av lykke

Suzanna Tangen som du også møter her på NRK.no etter sendingen i kveld , forteller at hun satte pris på selv de mest hasardiøse opplevelsene underveis:

Lars Monsen, Aleksander Øverland Berg og Suzanna Tangen fra "Ingen Grenser"

Suzanna Tangen, Lars Monsen og Aleksander Øverland Berg ble gode venner under ekspedisjonen.

Foto: Line Snekvik/NRK

– Det høres kanskje rart ut, men i de stundene hvor alt var helt jævlig- det snødde og vi var dødsslitne - kjente jeg små glimt av lykkefølelse. Slike stunder gir en voldsom mestringsfølelse, smiler Suzanna.

20-åringen har nedsatt styrke i beina etter betennese i ryggmargen, og må ta seg fram ved hjelp av krykker.

–Jeg var ikke forberedt på at jeg skulle gå så sakte og følte iblant at jeg var en belastning for de andre. Men i ettertid har jeg skjønt at det bare var tull å tenke sånn. Alle følte jo på noe av det samme, smiler den sporty porsgrunnsjenta.

Følg med på NRK1 kl. 20.55 i kveld for å se hvordan det går med Suzanna, Erik og resten av «Ingen grenser»-gjengen!

Bli tilhenger av Ingen grenser på Facebook

Kulturstrøm