Liam Gallagher hyller ny Blur-singel

20 års rivalisering kan være over etter at den tidligere Oasis-vokalisten for første gang sier noe pent om Blur.

Liam Gallagher og Damon Albarn

PERLEVENNER?: Tidligere Oasis-vokalist Liam Gallagher har faktisk ytret seg positivt om bandet Blur, her representert ved vokalist Damon Albarn.

Foto: Scanpix

Endetidstegn – eller et tegn på at verden har kommet seg videre?

En av musikkverdenens mest omtalte krangler de siste 20 årene er rivaliseringen mellom de to britiske bandene Oasis og Blur. Spesielt har den tidligere Oasis-vokalisten Liam Gallagher lagt mye personlig prestisje i å skjelle ut sine rivaler i Blur.

Men nå har Gallagher brukt Twitter til å hylle Blurs nye låt «Lonesome Street», og omtaler den som årets beste singel.

Laster Twitter-innhold

«Dø av AIDS»

«Krigen» mellom Blur og Oasis startet i 1994 med at bandene ga ut hver sin suksessrike plate – henholdsvis «Parklife» og «Definitely Maybe». Konflikten ble i stor grad båret fram av britisk musikkpresse, som brukte enhver anledning til å fyre opp stemningen mellom bandene og skape konkurranse mellom dem.

Året etter lanserte bandene hver sin storselgende singel («Roll With It» og «Country House») på samme dag, noe som førte til mye medieomtale rundt hvilket av bandene som solgte flest plater.

Men konflikten fikk også i stor grad næring i Oasis-brødrene Liam og Noel Gallaghers spark til Blur og deres frontfigur Damon Albarn. I 1995 uttalte Noel at han håpte at Albarn og Blur-bassist Alex James ville få AIDS og dø. Året etter framførte Oasis en hånende versjon av Blurs «Parklife» under Britawards.

Oasis-brødrene Noel og Liam Gallagher.

Oasis-brødrene Noel (til venstre) og Liam Gallagher har ikke gått av veien for en konfrontasjon eller to med sine britpop-rivaler Blur.

Foto: AP

Klassekamp

Konflikten hadde også elementer av erkebritisk klassekamp i seg – med Oasis fra Manchester som tøffingene fra arbeiderklassen, og Blur som det noe «snillere» middelklassebandet fra lengre sør i landet.

Noel Gallagher har innrømmet at konflikten med Damon Albarn var dypt personlig, men likevel har de blitt venner de siste årene, og til og med åpnet opp for musikalske samarbeid.

Men Liam har inntil nå ikke vært ferdig med konflikten, og har fortsatt å komme med stikk til Blur. Senest for to år siden da han hudflettet sin storebror for å nedlate seg til å synge duett med Albarn.

Kulturstrøm

 • R. Kelly arrestert

  Artisten R. Kelly har overgitt seg til politiet i Chicago etter at han i går ble tiltalt for ti tilfeller av overgrep mot mindreårige og etterlyst. R. Kellys advokat fastholder at artisten er uskyldig, og hevder at kvinnene som påstår noe annet er løgnere.

  R. Kelly arresteres
  Foto: Tyler LaRiviere / AP
 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».