Hopp til innhold

Leonard DiCaprio i film om videospillenes far

Atarigrunnlegger Nolan Bushnells liv blir til film.

Freeway og Pong

Freeway og Pong - to av Ataris første spill.

Foto: georgehotelling (Flickr)

Nolan Bushnell var mannen som startet Atari, og blir av mange sett på som videospillenes far. Interessen ble fanget da han var ingeniørstudent på University of Utah på slutten av 60-tallet. Studenten Bushnell snek seg inn på computerlabben for å spille Space War og Fox and geese på universitets ”supercomputer” til 7 millioner dollar.

Nolan Bushnell

Nolan Bushnell

Foto: uWink inc.

Bushnell selv benekter å være videospillenes far. – Jeg fant ikke opp videospill. De var allerede på 7-millionersmaskinene. Det jeg gjorde var å kommersialisere dem, har Bushnell uttalt i et intervju med Metro Active.

Det tok noen år før salget av videospill tok til. Med 500 dollar i startskapital startet han Atari som 27-åring. Og i 1972 ble verdens første kommersielle dataspill til virkelighet, Pong. Skapt av Ataris første fulltidsmedarbeider, Al Alcorn.

DiCaprio produserer

Livet om Bushnell skal nå bli film, og det er Leonard DiCaprio selv som produserer filmen. DiCaprio har tidligere portrettert den psykisk syke Howard Huges i filmen The Aviator. En film som fikk fem Oscar. Det er ennå ikke kjent når filmen kommer.

Kulturstrøm

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).

 • Bob Newhart (94) er død

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

  Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

  Bob Newhart i 2003
  Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB