Hopp til innhold

Leonard DiCaprio i film om videospillenes far

Atarigrunnlegger Nolan Bushnells liv blir til film.

Freeway og Pong

Freeway og Pong - to av Ataris første spill.

Foto: georgehotelling (Flickr)

Nolan Bushnell var mannen som startet Atari, og blir av mange sett på som videospillenes far. Interessen ble fanget da han var ingeniørstudent på University of Utah på slutten av 60-tallet. Studenten Bushnell snek seg inn på computerlabben for å spille Space War og Fox and geese på universitets ”supercomputer” til 7 millioner dollar.

Nolan Bushnell

Nolan Bushnell

Foto: uWink inc.

Bushnell selv benekter å være videospillenes far. – Jeg fant ikke opp videospill. De var allerede på 7-millionersmaskinene. Det jeg gjorde var å kommersialisere dem, har Bushnell uttalt i et intervju med Metro Active.

Det tok noen år før salget av videospill tok til. Med 500 dollar i startskapital startet han Atari som 27-åring. Og i 1972 ble verdens første kommersielle dataspill til virkelighet, Pong. Skapt av Ataris første fulltidsmedarbeider, Al Alcorn.

DiCaprio produserer

Livet om Bushnell skal nå bli film, og det er Leonard DiCaprio selv som produserer filmen. DiCaprio har tidligere portrettert den psykisk syke Howard Huges i filmen The Aviator. En film som fikk fem Oscar. Det er ennå ikke kjent når filmen kommer.

NRK anbefaler

Kulturstrøm

 • Kalde kvinnestudiar

  Lena Andersson har ein særs karakteristisk forteljar­stemme. Ho dyrkar ein allvitande forteljar med fullt innblikk i tankar og kjensler, som analyserer desse med kald autoritet. Det har også sine fordeler og ulemper. Av og til er resultatet nydeleg, skriv litteraturkritikar Gerd Elin Sandve om boka «Studie i menneskelig atferd».

  bildecollage med forfatter Lena Anderson og omslaget for hennes bok "Studie i menneskelig atferd".
  Terningkast 4 Bok

  «Ei skarp observasjons­evne, og ein endå skarpare penn»

  ANMELDELSE: «Studie i menneskelig atferd» av Lena Andersson

 • For de godt forberedte

  – FromSoftware er mestere i å bygge ufattelig stilige omgivelser, fylle disse omgivelsene med ekstremt kule bosser og fiender, og så levere ut en jevn strøm av tilfredsstillende belønninger til spillerne. Dette er mestringsfølelse på boks, skriver spillkritiker Rune Fjeld Olsen om «Elden Ring: Shadow of the Erdtree».

  Bilde fra spillet "Elden Ring: Shadow of the Erdtree" (2024)
  Terningkast 6 Spill

  «Ingen over, ingen ved siden»

  ANMELDELSE: «Elden Ring: Shadow of the Erdtree»