Hopp til innhold

Lærer av hverandre

Det første treningsmøtet mellom Christian Ingebrigtsen og Benedicte Brænden ble preget av ny innsikt for begge parter. Benedicte fikk snekre og Christian fikk ri!

Benedicte Brænden og Christian Ingebrigtsen
Foto: Dinamo / NRK

Starten på en forhåpentlig lysende artistkarriere bragte Benedicte innom alskens aktiviteter, fra seriøs låtsnekring til opphenging av gullplater! Og Christian ble introdusert for hestelivets ulike utfordringer.

Benedicte Brænden
Foto: Dinamo / NRK

Kvalifisert kandidat

Christian lot seg imponere av Benedictes talent under uttagningen, og føler seg trygg på at han har plukket ut en meget potensiell vinner:

- Med det høye nivået på deltagerne var det ikke lett å velge, men Benedicte har den x-faktoren som skiller henne fra de aller fleste andre, og denne magefølelsen ble til slutt utslagsgivende for meg.

 

Nett-TV: Benedicte om Christian


Den aller første treningsdagen handler blant annet om å utvikle Christians magefølelse til noe mer konkret, og Benedicte har derfor fått en helt spesifikk oppgave før de to møtes: for å bli bedre kjent med hva hun liker og hvor hun ønsker å plassere seg i det musikalske landskapet, ber Christian henne ta med seg to favorittlåter - to låter som for henne er blant de aller beste låtene som er skrevet.
- Jeg ble kjempestressa fordi jeg ble veldig fokusert på å finne de «riktige» låtene, sier Benedicte om denne aller første oppgaven som finalist.

Christian Ingebrigtsen og Benedicte Brænden
Foto: Dinamo / NRK

Masse idéer

Danseren og pilates-instruktøren Benedicte Brænden fra Elverum ble veldig overrasket over å bli tatt ut som finalist.

Nett-TV: Om å gå videre


- Det tok en tid før jeg skjønte at jeg hadde gått videre, men nå gleder jeg meg skikkelig til å få satt fokus på musikken min, ikke minst med hjelp av en så dyktig trener som Christian!


Christian så umiddelbart Benedictes talenter og kvaliteter, og har fra starten av fått masse idéer til hvordan han skal hjelpe henne i gang med karrieren sin:

- Jeg kjenner meg selv igjen både i låtvalgene hennes og i måten hun fremfører materialet sitt på. Hun er utvilsomt et kjempetalent og det skal bli kjempespennende å jobbe videre med henne.

Nett-TV: Christian om låtskriving

Kunnskapsbytte

Ganske snart ankommer trener og elev ærverdige Abildsø Gård, der Christian har sitt kontor. Her får Benedicte en kjapp omvisning før Christian setter seg ved flygelet og Benedicte plukker opp gitaren. De tar seg god tid til å gjennomgå og analysere hvilke elementer som skal til for å lage den perfekte pop-låten, forøvrig en øvelse Christian skulle vite det meste om etter sine suksessrike år med A1.

Christian benytter dessuten anledningen til å tipse Benedicte en teknikk som går ut på å se for seg at man for eksempel allerede har vunnet Lyden av lørdag, og få frem denne følelsen hver gang hun går på scenen.

Nett-TV: Tonen som vekker deg

 

Benedicte Brænden og Christian Ingebrigtsen
Foto: Dinamo / NRK

Men alle elever kan noe deres lærere ikke mestrer, og når Christian ber Benedicte om å innvie seg i hestesportens mysterier, er plutselig rollene endret. For til tross for Christians hesteallergi har han alltid ønsket å lære å ri.
Men uansett hvor tålomdig Benedictes terper på de hesteridningens helt grunnlegende elementer, klarer ikke Christian å få dyret til å gjøre annet enn å rygge...

Gullplater

Tilbake på Abildsø skal Christian flytte inn i nytt rom med kontortingene sine, og han ber Benedicte om hjelp med flyttingen. Mens han selv kobler av med kortspill på pc'en, blir Benedicte bedt om å henge opp hans gamle gullplater. Selv om dette kan ses på som skruppelløs utnytting av ufaglært arbeidskraft, har Christian et uomtvistelig poeng når han oppmuntrende roper:

- Du trenger treningen for dette kommer du garantert til å gjøre mye av i framtida!

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters