Hopp til innhold

Lady Gaga hylles for Super Bowl-showet

Twitter gikk bananas under superstjernens spektakulære show i pausen under Super Bowl.

Twitter gikk bananas under superstjernens spektakulære show i pausen under Super Bowl.

Lady Gagas pauseshow under Super Bowl hylles som det beste noensinne.

30-åringens pauseshow startet patriotisk på taket av stadion med en framføring av «This Land Is Your Land» og «God Bless America» før hun på spektakulært Batman-vis kastet seg ut over finalearenaen i Houston.

Les også: Brady regisserte tidenes Super Bowl-comeback

Godt hjulpet av fyrverkeri, flammer og dansere framførte hun en medley av sine låter «Poker Face», «Born this Way», «Telephone», «Just Dance», «Million Reasons» og «Bad Romance».

Forventet angrep

På forhånd hadde ryktene sagt at Gaga ville gå til angrep på USAs ferske president Donald Trump, særlig med tanke på at hun har engasjert seg tungt i saken for homofiles rettigheter.

Dette uteble, men kritikere mener at fremføringen av låten «Born This Way» – som handler om å være annerledes – var et spark til visepresident Mike Pence, som var til stede. Han har markert seg som en motstander av homofiles rett til å gifte seg.

– Vil ikke splitte

Samtidig sa Gaga før helga at hun ikke ville nevne Trump direkte, fordi hun ville at showet skulle framvise USAs storhet, og ikke bruke anledningen til å splitte folket.

– Å si noe splittende vil bare gjøre ting verre. Og det er ikke det jeg vil for landet mitt, sa hun til radiostasjonen 98.5 KLUC i Atlanta, ifølge perezhilton.com

Twitter gikk nærmest i kne som følge av det voldsomme engasjementet Lady Gagas show skapte. Ifølge Twitter ble emneknaggen #PepsiHalftime tvitret 5,1 millioner ganger, ifølge Billboard.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.