NRK Meny
Normal

Lady Gaga hylles for Super Bowl-showet

Twitter gikk bananas under superstjernens spektakulære show i pausen under Super Bowl.

Twitter gikk bananas under superstjernens spektakulære show i pausen under Super Bowl.

Lady Gagas pauseshow under Super Bowl hylles som det beste noensinne.

30-åringens pauseshow startet patriotisk på taket av stadion med en framføring av «This Land Is Your Land» og «God Bless America» før hun på spektakulært Batman-vis kastet seg ut over finalearenaen i Houston.

Les også: Brady regisserte tidenes Super Bowl-comeback

Godt hjulpet av fyrverkeri, flammer og dansere framførte hun en medley av sine låter «Poker Face», «Born this Way», «Telephone», «Just Dance», «Million Reasons» og «Bad Romance».

Forventet angrep

På forhånd hadde ryktene sagt at Gaga ville gå til angrep på USAs ferske president Donald Trump, særlig med tanke på at hun har engasjert seg tungt i saken for homofiles rettigheter.

Dette uteble, men kritikere mener at fremføringen av låten «Born This Way» – som handler om å være annerledes – var et spark til visepresident Mike Pence, som var til stede. Han har markert seg som en motstander av homofiles rett til å gifte seg.

– Vil ikke splitte

Samtidig sa Gaga før helga at hun ikke ville nevne Trump direkte, fordi hun ville at showet skulle framvise USAs storhet, og ikke bruke anledningen til å splitte folket.

– Å si noe splittende vil bare gjøre ting verre. Og det er ikke det jeg vil for landet mitt, sa hun til radiostasjonen 98.5 KLUC i Atlanta, ifølge perezhilton.com

Twitter gikk nærmest i kne som følge av det voldsomme engasjementet Lady Gagas show skapte. Ifølge Twitter ble emneknaggen #PepsiHalftime tvitret 5,1 millioner ganger, ifølge Billboard.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Reduserte gebyrer til tre forlag

  Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm tok Konkurransetilsynet til retten etter å ha blitt ilagt overtredeslesgebyrer for kartellvirksomhet i mars i fjor. Oslo tingrett reduserte gebyrene fra vel 27 mill. kr. til 13,5 mill. kr.

 • Lang Lang er tilbake

  Den klassiske musikkens superstjerne, pianisten Lang Lang, er tilbake på konsertscenen etter 15 måneder med betennelse i armen. Flere har spekulert i om karrieren var over. Comebacket skjer på Tangelwood-festivalen i USA 6. juli, melder Slipped Disc

  Lang Lang
  Foto: ANGELA WEISS / Afp
 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov

Flere kulturnyheter