NRK Meny
Normal

Kvinnen i sjøen

Navnet er Philip Marlowe og han er privatdetektiv, med et lite krypinn på Hollywood Boulevard i Los Angeles – ikke rare greiene, men bedre enn et telt på stranden.

Kvinnen i sjøen Illustrasjonsbilde
Foto: Coulorbox.com

For 25 dollar dagen tar han på seg andre folks problemer. "Folk" i dette tilfellet er ingen ringere enn direktør Derace Kingsley, produsent av Gillerlain Regal, "champagnen blant parfymer".

Hans kone er stukket av og han vil ha Marlowe til å finne henne igjen. Men ikke fordi han ønsker henne tilbake . . .

En tilsynelatende enkel sak. Men hverken politi eller røvere liker å ha Marlowe snokende omkring. Og som så ofte før viser det seg at det lurer verre ting under overflaten, når sjøen gir slipp på sitt bytte.

Raymond Chandlers bøker om Philip Marlowe regnes med rette blant de ypperste krimromaner som noen gang er skrevet og Kvinnen i sjøen er en av de beste.
Kvinnen i sjøen er en kriminalserie i fire deler og den ble første gang sendt i 1990.
Dramatisert av: Bill Morrison.
Oversatt av Olav Angell.
Tilrettelagt og instruert av Nils Nordberg.
Inspisient: Sophia Fergus.
Lyddesign: Terje Hellem.

Medvirkende

Philip Marlowe – Lars Andreas Larssen
Derace Kingsley – Ståle Bjørnhaug
Adrienne Fromsett – Eva Sevaldson
Chris Lavery – Ingar Helge Gimle
Degarmo – Nils Ole Oftebro
Bill Chess – Joachim Calmeyer
Ellers medvirker: Morten Spiten, Hilde Grythe og Knut Haugmark.

Kvinnen i sjøen Illustrasjonsbilde
Foto: Coulorbox.comKulturstrøm

  • Fant ukjent Stanley Kubrick-manus

    Et Stanley Kubrick-manus de fleste trodde ikke fantes er funnet. «Burning Secret» er en filmatisering av en novelle av Stefan Zweig, skriver The Guardian. Manuset er skrevet i 1956 sammen med forfatteren Calder Willingham, og ble funnet av en filmprofessor ved Bangoor-universitetet, Nathan Abrams. – Alle trodde dette var tapt, jeg kunne ikke tro det da jeg fant det. Kubrick-fans har visst at han ville skrive dette manuset men ingen visste at han gjorde det ferdig, sier Abrams til avisen. Les mer om Kubrick hos NRK Filmpolitiet.

    Stanley Kubrick
    Foto: AP/Scanpix
  • "Pariserne" på Lillehammer

    Per Krogh var blant Matisse-elevene som levde det livlige bohemliv i Paris, men han tjenestegjorde også som skiskoldat for Frankrike under den 1.verdenskrig. I utstillingen "Pariserne" på Lillehammer kunstmuseum vises Krohgs kunst fra Paris sammen med flere andre norske kunstnere som ble en del av Matisse-kretsen tidlig på 1900-tallet. Hør historien i Studio 2 i NRK P2: