NRK Meny
Normal

Flip eller salchow?

I kunstløp er det mange vanskelige triks med rare navn. Vet du forskjellen på en "salchow", en "flip", en "axel" og en "kork"?

Solveig Hareide

PREMIERE: Solveig er spent på hvordan hennes første time i kunstløp blir. Heldigvis har hun med seg Pia og Kristina til å hjelpe seg.

Foto: Ingvill Warholm / NRK

Solveig prøver seg på kunstløpskøyter for aller første gang. Som hjelpere har hun med seg Pia (15) og Kristina (15). De har danset rundt på skøyter siden de var 4 år gamle, og tar piruetter og hopp lett som bare det.

Her viser de deg kule skøytetriks som "salchow", "flip" og kombinasjonspiruett":

SE VIDEO: Kunstløptriks

Hvordan går det når Solveig skal prøve seg på kunstløp? Se Newton 8. februar kl 18:30 på NRK1 eller NRK Super.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).