Kulturstrøm

  • Nasjonalbiblioteket dobler besøk

    Mer enn dobbelt så mange har besøkt nettbiblioteket og brukt Nasjonalbibliotekets publikumstjenester under koronaepidemien. I løpet av en uke i koronaperioden har Nasjonalbibliotekets digitale tjenester og formidling i snitt mer enn 100 000 brukere. Publikumsoppslutningen rundt digitale arrangementer og annen kulturformidling på nett er mer enn ti ganger høyere enn i samme periode i fjor.

  • SVTs lokaler i Malmö evakueres

    Deler av lokalene til den svenske allmennkringkasteren SVT i Malmö evakueres onsdag formiddag, melder SVT selv. Det skjer etter at mistenkelig gjenstand kom med posten. Politiets bombegruppe er på vei til stedet.

  • Ny serie om Lisbeth Salander

    Amazon holder på å utvikle en helt ny TV-serie som følger karakteren Lisbeth Salander fra de såkalte Millennium-bøkene, melder Variety. Prosjektet kalles «The Girl With The Dragon Tattoo» i likhet med den amerikanske tittelen på boken til Stieg Larsson. Den planlagte serien skal bygge på en helt nyskrevet historie, som setter Lisbeth Salander i en nåtidig ramme hvor hun er omgitt av nye karakterer.