Kopimaskinens hemmelighet

Lurer du på hvordan en kopimaskin fungerer? Her får du svaret.

Solveig Hareide
Foto: NRK

En kopimaskin er enkel å bruke, men innvendig er den ganske komplisert laget. Solveig undersøkte kopimaskina på jobben, og hun fant ut at den inneholder både fotoapparat, laser, fargepulver og en slags stekeovn!

Se video: Seerspørsmål om kopimaskin

Solveig Hareide

KOPIMASKINEN: En fantastisk oppfinnelse og et lettvint og praktisk redskap. Solveig undersøker hvordan den virker.

Foto: NRK

Vil du høre Solveig svarer på flere seerspørsmål? Les Samleside Spørsmål og svar

Har du et spørsmål til Solveig? Send det til Newton

Kulturstrøm

Flere kulturnyheter

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet.
Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.

«Kind of Blue» med Eick

«Kind of Blue» med Eick

Årets utgave av Festspillene i Bergen foregår uten publikum i salen og direkte til de tusen hjem. Nattjazzen i Bergen byr på konsert med Mathias Eick og hans personlige tolkning av det legendariske Miles Davies-albumet "Kind of Blue." Med Kjetil Møster, tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen, altsaksofon, Erlend Skomsvoll, piano, Johannes Eick, kontrabass, Håkon Mjåset Johansen, trommer og Mathias Eick , trompet. Programleder i Håkonshallen er Arild Erikstad.