Hopp til innhold

Kongehuset viser ukjente bilder av prinsesse Diana

I går kom HBO-dokumentaren om prinsesse Diana. – Hun forstod at det var et liv utenfor veggene på slottet, sier prins William i dokumentaren.

Prinsesse Diana

NYE BILDER: I en HBO-dokumentar vises bilder av prinsesse Diana som aldri har vært vist før.

Foto: The Duke of Cambridge and Prince Harry / AP

Dokumentaren heter «Diana, our mother – her life and legacy», og er 90 minutter lang. I dokumentaren viser kongehuset frem bilder fra et privat fotoalbum laget av prinsesse Diana.

Prins Harry og prins William

PRINSENE: Dette er et av de nye bildene fra prinsesse Dianas album. Her er prins William og prins Harry på piknik.

Foto: The Duke of Cambridge and Prince Harry / AP

– Når folk ber meg gi eksempel på hvordan moren vår var, hører jeg bare hennes latter i hodet. Hun hadde den typen latter som var så ekte og viste ren glede i ansiktet hennes, sier prins Harry i dokumentaren ifølge svenske Expressen.

Prinsesse Diana og prins Harry

PÅ FERIE: I dette bildet ser vi prinsesse Diana og prins Harry på ferie.

Foto: The Duke of Cambridge and Prince Harry / AP

Prinsesse Diana omkom i en bilulykke i Paris for 20 år siden. Da var hun bare 36 år gammel. Diana og hennes kjæreste Dodi Fayed ble jaget av paparazzifotografer. Sjåføren mistet kontrollen på bilen, og de kom utfor en bilulykke.

I HBO-dokumentaren er sønnene hennes pris Harry og prins William svært åpne ifølge produsenten av dokumentaren, Nick Kent.

Prinsesse Diana med prins William

MED SØNNEN: Dette bildet viser prinsesse Diana og prins Harry. Det er ukjent når bildet er tatt.

Foto: HANDOUT / Reuters

– De var veldig åpenhjertige. Vi ville skape en film som prinsene i fremtiden vil vise sine egne barn, og si «slik var vår farmor», sier han til nyhetsbyrået Reuters.

– Hun forstod at det var et liv utenfor veggene på slottet, forteller William i dokumentaren.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.